• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Держінспектори в областях ознайомилися з оновленими об’єктами теплоенергетики
опубліковано 30 січня 2020 року о 14:41

Наприкінці січня державні інспектори Управлінь Держенергонагляду у Закарпатській, Миколаївській та Львівській областях ознайомилися з роботою оновлених об’єктів теплоенергетики.

Так, у м. Виноградів Закарпатської області було оглянуто роботу новозбудованої котельні комунального некомерційного підприємства «Виноградівська районна лікарня». Стару котельню було збудовано ще у 1969 році та розташовано на відстані більше 1 км від корпусів лікарні, що призводило до великих втрат теплової енергії. 

У нову будівлю теплового пункту було встановлено енергоефективне обладнання: два водогрійних жаротрубних газових котла, два мережеві насоси та систему автоматичної хімводопідготовки. Очікувана економія електроенергії від введення в експлуатацію нової котельні складає 32 тис. кВт∙год на рік.

Зі свого боку державні інспектори Управління Держенергонагляду у Миколаївській області ознайомилися з реконструкцією котельні в м. Вознесенську. Об’єкт належить комунальному підприємству Вознесенської міської ради та здійснює постачання теплової енергії таким соціально важливим об’єктам як школа і дитячий садок.

Відтак, було проведено реконструкцію котельні із переходом на нові газові котли та вводом в експлуатацію передової системи водопідготовки. Такі роботи надали можливість збільшити потужність, оптимізувати споживання природного газу й електроенергії та ефективно проводити водопідготовку.

Також працівники Управління Держенергонагляду у Львівській області здійснили моніторинг технічного стану та організації експлуатації котельні у м. Стрий. Тепловий пункт забезпечує виробництво теплової енергії на потреби опалення двох місцевих навчальних закладів.

Цей об’єкт було реконструйовано перед початком опалювального сезону 2019-2020 років. У тепловому пункті змонтовано котел КВм-1,75 потужністю 1,5 Гкал/год на тверде паливо (тріску) та газовий котел КОЛВІ -2000 потужністю 1,72 Гкал/год. Теплова енергія виробляється за допомогою котла на твердому паливі. За необхідності, при зниженні температури зовнішнього повітря, в роботу автоматично включається газовий котел. 

За результатами проведених оглядів інспекторами виявлено певні недоліки при організації експлуатації котелень та надано рекомендації щодо їх усунення. Зокрема, львівськими інспекторами рекомендовано внести зміни в існуючу схему трубопроводів котельні, а також розробити та затвердити експлуатаційну (виробничу) інструкцію. В ній має бути зазначено: технічний опис устаткування; послідовність операцій з підготовки до пуску, його порядок і зупинка устаткування; порядок експлуатації устаткування під час роботи і у разі виникнення порушень у роботі; порядок допуску до огляду, ремонту і випробування; заходи з охорони праці, вибухо- та пожежобезпеки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux