• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На вимогу Держенергонагляду надано технічні умови стандартного приєднання до електричних мереж електроустановок
опубліковано 07 серпня 2020 року о 11:10

Таке рішення було прийнято під час розгляду звернень громадян на засіданні Інформаційно-консультативного центру оператора системи розподілу ВАТ «Тернопільобленерго», у якому взяли участь представники Управління Держенергонагляду у Тернопільській області. Крім того, було надано договори про приєднання до електричних мереж. 

Так, в ході зустрічі було розглянуто звернення мешканця с. Байківці Тернопільського району щодо відмови ОСР у приєднанні електроустановок житлового будинку. При попередньому розгляді, з виїздом на місце, було встановлено, що земельна ділянка заявника розташована на території, що підлягає комплексній забудові. На земельній ділянці розміщена ПЛІ-0,4 кВ від КТП-594 і до даної лінії приєднано щонайменше 3 житлових будинки.

Відповідно до пункту 4.1.13 Кодексу систем розподілу, приєднання електроустановок Замовника на території, що підлягає комплексній забудові (мікрорайон/квартал, вулиця), здійснюється після виконання ОСР, який здійснює на цій території ліцензовану діяльність, електрифікації території, що підлягає комплексній забудові, згідно з планами забудови відповідної території.

В ході ознайомлення з наданими документами під час комісії ІКЦ, прийнято рішення вважати територію електрифікованою (в межах наданного Байковецькою ОТГ викопіювання з детального плану забудови масиву «Ліщина-2») та рекомендовано заявнику звернутися до Тернопільського РЕМ із заявою про приєднання електроустановки певної потужності.

Управління Держенергонагляду у Закарпатській області, за результатом розгляду звернень громадян, направило до ОСР листи стосовно розроблення та виконання технічних заходів з приведення технічного стану електричних мереж, якими передається електроенергія до осель заявників, у відповідність до вимог нормативних документів в галузі електроенергетики з повідомленням Управління про їх виконання. Звернення стосувалися заміни чотирьох дерев’яних опор повітряної лінії електропередачі за місцем проживання громадян в с. Лазещина Рахівського району та с. Глибокий Потік Тячівського району Закарпатської області.

Також Управлінням Держенергонагляду у Вінницький області завершено розгляд таких звернень:

  • мешканців обласного центру та с. Вернигородок Козятинського району щодо якості надання послуг з розподілу електричної енергії;

  • громадянина щодо заміни аварійних опор та перенесення їх на безпечну відстань у с. Деребчин Шаргородського району.

За результатами розгляду звернень всім заявникам надано відповіді.

У Житомирській області до Управління Держенергонагляду звернувся мешканець с. Козіївка Коростишівського району щодо перерв в електропостачанні житла.

При розгляді звернення, за інформацією ОСР щодо відсутності електропостачання за адресою заявника встановлено, що перерви електропостачання були зумовлені проведенням робіт з реконструкції живлячих мереж 0,4 кВ на виконання інвестиційної програми 2020 року. Про такі роботи споживачів було повідомлено заздалегідь, шляхом розміщення оголошення на офіційному сайті ОСР. Однак, працівниками Управління було виявлено, що повідомлення через засоби масової інформації оператором системи розподілу не надавалось. Керівництву ОСР було надано відповідні рекомендації щодо усунення даного порушення, а терміни виконання взято Управлінням на контроль. Також заявнику було надано роз’яснення щодо вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики із зазначеного питання.

Водночас Управлінням Держенергонагляду у Чернівецькій області було розглянуто звернення жительки с.Лукавці Вижницького району щодо постачання електроенергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державного стандарту.

За результатами розгляду звернення ОСР розроблено та виконано заходи щодо забезпечення надійного і якісного постачання електричної енергії до житлового будинку заявниці, про що вказує її заява стосовно зняття претензій з ОСР.

Управлінням Держенергонагляду у Чернівецькій області у відповіді заявнику надано роз’яснення щодо послідовності дій для відшкодування споживачу можливих збитків внаслідок недотримання показників якості надання послуг з розподілу.

Крім того, Управлінням Держенергонагляду у Донецькій області розглянуто звернення громадянина щодо нарахування плати за тепло під час відсутності централізованого теплопостачання до його помешкання у смт Володимирівка Волноваського району.

В результаті опрацювання звернення встановлено, що при виконанні робіт у березні 2018 року з демонтажу приладів опалення теплової енергії, заявником було порушено основні обов’язки споживача теплової енергії в частині дотримання вимог нормативно-правових актів та договору, зокрема:

Відтак, заявнику направлено відповідь, у якій рекомендовано врахувати надану інформацію та вирішити питання щодо відключення від централізованого теплопостачання у відповідності до вимог діючих нормативних документів.

Як повідомлялося раніше, у регіонах розглянуто звернення до інформаційно-консультаційних центрів ОСР.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux