• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулась нарада з керівниками територіальних Управлінь щодо вирішення нагальних питань
опубліковано 06 серпня 2020 року о 17:52

Сьогодні, 6 серпня 2020 року, у приміщенні Держенергонагляду відбулася селекторна нарада з керівниками територіальних управлінь відомства. Захід пройшов у режимі відеоконференції ZOOM під головуванням т.в.о. Голови Держенергонагляду Романа Боднара. У нараді також взяли участь керівники самостійних структурних підрозділів центрального апарату відомства.

В ході зустрічі було обговорено нагальні питання діяльності органу виконавчої влади, новації у законодавстві та контроль за підготовкою об’єктів енергетики до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

«Починаючи з вересня Держенергонагляд має приступити до виконання своїх повноважень відповідно до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сферах електроенергетики та теплопостачання», – зазначив Роман Боднар на початку селекторної наради. Очільник відомства нагадав, що зазначені критерії було затверджено відповідним рішенням Уряду 22 липня 2020 року. Також він додав, що уніфіковані форми Актів перевірок вже подано до Державної регуляторної служби України та проходять процедуру громадського обговорення.

«Відповідно вже зараз необхідно активізувати контроль за підготовкою об’єктів енергетики до роботи в прийдешній осінньо-зимовий період», – наголосив Роман Боднар.

Крім того, керівник відомства повідомив, що Держенергонаглядом розробляються зміни до чинного законодавства у галузі електроенергетики та Закону України «Про теплопостачання» з метою посилення ролі центрального органу виконавчої влади у забезпеченні якісного, безпечного та безперебійного електро- та теплопостачання.

Зі свого боку, начальник Управління державного нагляду у галузі електроенергетики В'ячеслав Мазуренко акцентував увагу присутніх на моніторингу підготовки об’єктів електроенергетики до роботи в опалювальний період 2020-2021 років. Зокрема, він наголосив на безумовному виконанні територіальними Управліннями Держенергонагляду п. 8 та п. 18 Плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2020-2021 років, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №916.

Начальник Управління державного нагляду у галузі теплопостачання Віталій Михайлович поінформував присутніх про напрацювання змін до чинного законодавства з метою унормування питання встановлення тарифів на електропостачання для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання.

Крім того, він наголосив, що потрібно активізувати роботу з оцінки об’єктів теплоенергетики відповідно до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сферах електроенергетики та теплопостачання.

Також під час наради порушувались кадрові питання, питання розгляду звернень громадян, претензійно-правової роботи, контролю виконавської дисципліни, документообігу тощо.

Наприкінці наради Роман Боднар наголосив, що перевірка готовності до роботи в ОЗП об'єктів електроенергетики повинна бути закінчена в термін не пізніше 15 листопада поточного року.

«Всі суб'єкти відносин у сфері теплопостачання повинні забезпечити своєчасне та якісне виконання робіт з підготовки теплових господарств до опалювального періоду 2020-2021 років. До 01 жовтня поточного року повинні бути завершені всі підготовчі заходи», – підкреслив т.в.о. Голови Держенергонагляду Роман Боднар.

Нагадаємо, що порядок організації підготовки об'єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період, критерії оцінки та порядок видачі актів готовності до роботи в ОЗП визначається Положенням про порядок оцінки готовності об'єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період, затвердженим наказом Мінпаливенерго від 07 липня 2006 року № 231.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux