• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Основним завданням Держенергонагляду у 2019 році було створення ефективної державної інституції, яка б забезпечила надійність електро- та теплопостачання
опубліковано 25 лютого 2020 року о 15:00

Про це йшлося під час публічного звіту Голови Держенергонагляду Максима Малашкіна 25 лютого 2020 року. Захід відбувся у приміщенні відомства.

Так, очільник інспекції доповів присутнім про заходи Держенергонагляду, які було здійснено у 2019 році. Зокрема, про організацію початку роботи відомства, її територіальних органів, а також про реалізацію державної політики у сфері державного нагляду (контролю) у галузях електроенергетики та теплопостачання.

Держенергонагляд, як центральний орган виконавчої влади, фактично розпочав свою роботу у березні 2019 року. Незважаючи на затверджене Положення про інспекцію та державну реєстрацію у 2018 році, видатків у Державному бюджеті України на 2018 рік для функціонування інспекції передбачено не було. Тому протягом 2019 року перед працівниками Держенергонагляду постало завдання створити ефективну державну інституцію, яка б забезпечила надійність електро- та теплопостачання.

«Початок роботи інспекції вимагав одночасного вирішення кадрових, фінансових, майнових та організаційних питань, злагодженої роботи усіх структурних підрозділів в умовах обмежених ресурсів. За цей час нам вдалось провести конкурси та сформувати професійну кадрову основу для роботи інспекції як в центральному апараті, так і в територіальних органах. Створити умови для бюджетного фінансування, забезпечити умови праці державних інспекторів, підготувати нормативно-правову базу, необхідну для роботи. При цьому, незважаючи на процес становлення та обмежену кількість персоналу, Деженергонагляд належним чином виконував завдання, які було на нього покладено», – зазначив Максим Малашкін.

Крім того, Голова Держенергонагляду окреслив плани на 2020 рік та наголосив, що основною метою роботи інспекції є забезпечення надійного, безпечного, якісного електро- та теплопостачання для кінцевих споживачів. «Протягом 2020 року ми маємо проаналізувати всі фактори, що впливають на надійність, безпеку та якість електро- і теплопостачання з метою усунення недоліків, а також виступити партнером для учасників ринку електричної енергії та суб’єктів відносин у сфері теплопостачання. Разом з тим, ми маємо контролювати дотримання усіма учасниками ринку вимог правил та інших нормативно-правових актів і нормативних документів у галузях електро- та теплопостачання, оскільки це є запорукою сталої та надійної робити галузей. Відтак, вдосконалення законодавства в частині державного енергетичного нагляду, забезпечення аналізу, оцінки ризиків та прозорого підходу до перевірок буде одним із ключових завдань у 2020 році. Наше відомство фактично здійснює технічний аудит енергетичного обладнання та мереж, що є вкрай необхідним для роботи енергетичної галузі. Тому у цьому році ми маємо докласти ще більших зусиль задля подальшої розбудови цього важливого сектору економіки», – підкреслив Максим Малашкін.

З публічним звітом можна ознайомитись за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux