• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Держенергонагляд продовжує здійснювати розгляд звернень громадян
опубліковано 05 липня 2021 року о 09:05

Представниками Управління Держенергонагляду у Чернігівській області розглянуто звернення мешканця с. Голубівка Прилуцького району щодо надання роз’яснень за чий кошт (споживача чи постачальника) має здійснюватись заміна проводу, який прогорів на ділянці від опори до будинку.

З метою об’єктивного та своєчасного розгляду даного питання Управління звернулось до оператора системи розподілу (далі – ОСР) із запитом на отримання необхідної інформації. Відповідно до вимог нормативно-технічної документації, точка розподілу (передачі) електричної енергії споживачу встановлюється на межі балансової належності його електроустановок та зазначається у договорі про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії між споживачем та ОСР.

Під час розгляду звернення (за наданою ОСР інформацією, зокрема Договору про розподіл електричної енергії), з’ясовано, що межа розподілу електроенергії встановлена на «наконечниках кабелю живлення на ввідному пристрої будівлі». Отже, згідно з вимогами законодавства, провід, про який йде мова у зверненні, повинен бути замінений за кошти ОСР, про що листом повідомлено заявника.

В результаті розгляду звернення ОСР проінформував Управління, що ним проведено комплекс робіт із заміни кабелю вводу та винесення приладу обліку в контейнер на фасад будинку. Також ОСР додатково надав копію листа, в якому заявник повідомляєте про те, що питання врегульовано і претензії щодо пошкодженого кабелю до ОСР відсутні.

Управлінням Держенергонагляду у Закарпатській області розглянуто звернення жительки с. Гута Ужгородського району щодо приєднання до електричних мереж новозбудованого будинку та сприяння у розробці плану електрифікації вулиці.

Управління в межах компетенції ініціювало розгляд звернення на комісії Інформаційно-консультаційного центру (ІКЦ) по роботі зі споживачами електричної енергії ПрАТ «Закарпаттяобленерго» за участі представників НКРЕКП та заявниці.

У ході засідання комісії ІКЦ мешканка с. Гута Ужгородського району отримала вичерпну відповідь і порушені у зверненні питання вирішено на її користь. Із заявницею укладено Договір про стандартне приєднання електроустановок до електричних мереж ОСР та проведено оплату послуг з приєднання згідно з наданим кошторисом.

Крім того, розглянуто звернення мешканки с. Залужжя та жителя с. Куштановиця Мукачівського району щодо  приєднання до електричних мереж новозбудованих садових будинків у с. Верхній Коропець і с. Куштановиця, а також сприяння у розробці плану електрифікації вулиць, де знаходяться будинки.

За сприяння Управління питання щодо приєднання до електричних мереж новозбудованих садових будинків і розробки плану електрифікації вулиць вирішено на користь заявників під час особистої зустрічі з ними. Із заявниками було укладено Договори про стандартне приєднання електроустановок до електричних мереж ОСР і проведено оплату послуг з приєднання відповідно до наданого кошторису.

Представниками Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області з виїздом на місце розглянуто звернення мешканця с. Колибаївка Кам’янець-Подільського району щодо недотримання ОСР строків виконання робіт з приєднання до електричних мереж системи розподілу.

У ході розгляду звернення встановлено, що у 2016 році між АТ «Хмельницькобленерго» і заявником було укладено Договір про стандартне приєднання до електричних мереж системи розподілу. Цього ж року було здійснено оплату послуг та виконано у повному обсязі проєктні й будівельно-монтажні роботи з реконструкції електричних мереж зовнішнього електрозабезпечення від точки забезпечення потужності до точки приєднання.

За інформацією, наданою ОСР, письмових звернень щодо укладення договору про постачання електричної енергії, а наразі договору про надання послуг з розподілу електричної енергії від заявника не надходило. У відповідь на скаргу від 23.06.2020 ОСР проінформував заявника щодо переліку документів, необхідних для укладення вищезазначеного договору (пункт 2.1.8. глави 2.1. розділу ІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ).

Під час розгляду звернення заявником було надано для огляду договір оренди земельної ділянки для будівництва шиномонтажу і бару строком на 5 років від дати його реєстрації та рішення сесії Колибаївської сільської ради, яким продовжено термін дії вищезазначеного договору строком на 10 років. Проте відповідно до інформації, отриманої з Державного земельного кадастру, строк дії оренди на зазначену земельну ділянку становить 5 років з дати державної реєстрації. Тобто строк дії речового права на дану земельну ділянку завершився ще у 2019 році.

У результаті розгляду звернення представниками Управління надано відповідь заявнику, в якій зазначено, що для укладення договору споживача про надання послуг з розподілу/передачі електричної енергії йому необхідно поновити речові права (оренду) на земельну ділянку.

Управлінням Держенергонагляду у Донецькій області розглянуто звернення жительки м. Маріуполь щодо обґрунтованості та правильності складання Акта про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії від 03.07.2020 (далі – Акт) та порядку визначення обсягів і вартості електроенергії, необлікованої внаслідок порушення цих Правил.

За результатами розгляду звернення Управлянням на адресу АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» надіслано лист, в якому пропонувалось переглянути Акт, згідно з яким було виконано нарахування за необліковану електричну енергію, у порядку, встановленому пунктом 8.2.6. глави 8.2. розділу VIII ПРРЕЕ.

ОСР листом проінформувало Управління, що 16.06.2021, у присутності заявника, в Маріупольському РЕМ АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» проведено засідання комісії з розгляду актів про порушення ПРРЕЕ. Комісією було прийнято рішення про скасування нарахувань за Актом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux