• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулась перша відеоконференція між Держенергонаглядом та Агентством з регулювання енергетичних питань Азербайджану
опубліковано 24 червня 2021 року о 17:00

Держенергонагляд зацікавлений у налагодженні прямого двостороннього діалогу з Агентством з регулювання енергетичних питань Азербайджанської Республіки задля обміну досвідом з питань, що стосуються енергетичного сектора. Про це сьогодні, 24 червня, повідомив т.в.о. Голови Держенергонагляду Роман Боднар під час спільної відеоконференції.

Зустріч відбулась в рамках виконання пункту Плану заходів щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час 12-го засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської Комісії з питань економічного співробітництва.

В онлайн засіданні також взяли участь заступник Голови Держенергонагляду Сергій Ткач, представники профільних департаментів та самостійних структурних підрозділів відомства. З іншої сторони були присутні представники Агентства з регулювання енергетичних питань Азербайджанської Республіки на чолі з Головою Саміром Ахундовим.

Під час відеоконференції сторони обговорили низку питань з метою поглиблення міжнародних зв’язків, використання досвіду та реалізації спільних проєктів. Зокрема, йшла мова про процес формування системи державного управління, а також існуючих важелів впливу на суб'єктів господарювання в умовах формування ринкових відносин.

Крім того, учасники обговорили питання порядку і механізму здійснення моніторингу учасників ринку, а також поліпшення показників діяльності та інвестиційного клімату в енергетичній галузі. Водночас сторони доповіли про нормативно-правове забезпечення діяльності відомств в умовах ринку електроенергії.

«Відомством здійснено аналіз нормативно-правової та нормативно-технічної бази, якою керується інспекція у своїй діяльності, та встановлено, що потребують оновлення сотні нормативно-технічних документів. На сьогодні в Україні відбувається модернізація і реконструкція обладнання. Проте в країні експлуатується не тільки нове обладнання, але і те, яке було встановлено ще за радянські часи. Водночас ми повинні забезпечити імплементацію європейських регламентів, у тому числі щодо організації експлуатації такого обладнання. Тому нормативно-технічні документи потребують перегляду, оновлення та розроблення нових, з урахуванням реалій сьогодення. До цих питань наразі максимально долучається інспекція», – додав заступник Голови.

Зі свого боку, у виступах азербайджанської сторони була висвітлена інформація щодо шляхів розвитку енергетики, становлення їхнього агентства та формування привабливого інвестиційного клімату для розвитку енергетичної галузі Азербайджану. Крім того, було наголошено на необхідності створення відповідної нормативної бази та переведення роботи агентства у поле правової взаємодії з учасниками ринку.

Разом з тим, Самір Ахундов зазначив, що на сьогоднішній день одним із пріоритетів агентства є розвиток системи наглядових функцій в газовій сфері, формування певних інвентаризаційних складових та відомостей щодо обладнання, з метою забезпечення надійного і безпечного постачання природного газу споживачам.

Зазначені питання викликали зацікавленість з боку Держенергонагляду, як організаційний процес на рівні тієї сторони.

Зі свого боку, Роман Боднар розповів про основні завдання і діяльність інспекції та окреслив плани на майбутнє. Очільник відомства зазначив, що забезпечення надійного, безпечного та якісного електро- і теплопостачання споживачів є головним пріоритетом в роботі Держенергонагляду.

Наприкінці засідання сторони дійшли згоди продовжити обмін інформацією та передовим досвідом країн. Кожен з учасників наради висловив сподівання щодо важливості курсу кожної країни на забезпечення надійного і безпечного постачання електричної та теплової енергії споживачам.

«Переконаний, результатом сьогоднішніх обговорень буде створення основи для взаємовигідного співробітництва, обміну інформацією та зміцнення зв’язків між нашими відомствами», – наголосив т.в.о. Голови Держенергонагляду Роман Боднар.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux