• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулась нарада щодо вирішення нагальних питань, пов’язаних з процесом роботи відомства
опубліковано 15 липня 2020 року о 09:26

14 липня 2020 року під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки Голови Держенергонагляду Романа Боднара відбулась нарада з керівниками самостійних структурних підрозділів відомства.

Під час заходу обговорено організацію роботи підрозділів та нагальні питання, вирішення яких потребує оперативних дій.

Начальником Управління державного нагляду у галузі теплопостачання порушено питання підготовки до опалювального періоду 2020-2021 років (далі – ОП). «З метою забезпечення належної організації суб’єктами відносин у галузі теплопостачання підготовки до ОП, Управлінням здійснено низку заходів. Серед яких: координація участі представників Держенергонагляду в комісіях/штабах/робочих групах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання до роботи в ОП (в результаті взято участь в 35 засіданнях таких штабів), ведення постійного моніторингу і аналізу фактичного стану підготовки/готовності до роботи в ОП тощо. Проте, в деяких областях країни у зв’язку з карантинними обмеженнями відсутнє міжміське транспортне сполучення та службовий транспорт, тому інспектори не можуть брати участь в деяких обстеженнях теплових господарств», – повідомив Віталій Михайлович.

Роман Боднар зазначив, що питання транспорту буде вирішено найближчим часом та наголосив, що представники Держенергонагляду мають здійснювати огляд теплових господарств при підготовці до ОП та у разі виявлення недоліків надавати роз’яснення і рекомендації з їх усунення. Крім того, працівники відомства обов’язково мають здійснювати моніторинг щодо виконання підприємствами теплового комплексу дій з усунення виявлених зауважень.

Зі свого боку, начальник Управління державного нагляду у галузі електроенергетики, окреслюючи нагальні питання, що потребують вирішення, висловив пропозицію щодо розробки проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення надійного та сталого функціонування у галузях електроенергетики та теплопостачання». «Це забезпечить ефективне здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарської діяльності вимог законодавства у сферах електроенергетики та теплопостачання, проведення заходів щодо нагляду за обладнанням електричних мереж, в частині дотримання вимог нормативно-правових та нормативних документів, під час його технічної експлуатації, оцінку ступеня небезпеки, масштабу, виду та сфери діяльності, наявність порушень у попередній діяльності суб’єктів господарювання» – повідомив В'ячеслав Мазуренко. У результаті було вирішено створити робочу групу, яка має напрацювати конкретні пропозиції щодо змін у законодавстві.

Також у ході наради було порушено питання звернень (заяв, скарг, пропозицій) від громадян та суб’єктів господарювання. Оскільки до Держенергонагляду почали надходити численні звернення щодо неякісного електропостачання, припинення електропостачання, приєднання об’єктів до електричних мереж, неправомірних дій чи бездіяльності оператора системи розподілу, суб’єкта господарювання у сфері теплопостачання тощо, тому планується оновити структуру відомства. З метою належного, оперативного та якісного реагування на звернення, планується включити до профільних Управлінь відповідні відділи, що будуть займатись виключно питанням розгляду звернень. «Від чіткого й ефективного реагування влади на звернення громадян залежить здатність держави забезпечувати належний захист їх законних інтересів. Нам необхідно створити ефективний механізм комунікації між владою та громадянином. Ми не можемо залишити пересічного громадянина без належної допомоги у випадку порушення його прав та законних інтересів у сферах електро- та теплопостачання», – наголосив Роман Боднар.

За результатами заходу т.в.о. Голови надав доручення керівникам самостійних структурних підрозділів з порушених під час наради питань.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux