• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Україні розпочато підключення теплопостачання об’єктам соціальної інфраструктури – Анатолій Замулко
опубліковано 16 жовтня 2024 року о 10:43

У межах підготовки до опалювального періоду в Україні відбувається поступове підключення теплопостачання об’єктам соціальної інфраструктури. Це відповідальний період, протягом якого є час для усунення певних недоліків у разі їх виявлення. Є підстави вважати, що здійснені підготовчі заходи дозволять вчасно розпочати опалювальний період та стабільно його пройти. Про це повідомив т. в. о. голови Держенергонагляду Анатолій Замулко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Теплопостачальні організації виконали свої обов'язки щодо підготовки до опалювального періоду відповідно до наявних бюджетів і ресурсів. Усі суб'єкти у сфері теплопостачання провели ремонтну кампанію і випробування своїх мереж. Держенергонагляд постійно контролював процес випробувань та технічних замін в обладнанні», – повідомив він.

За його словами, основним чинником, який може вплинути на проходження опалювального періоду, є атаки на енергетичні об’єкти з боку агресора. Водночас на місцевому рівні розроблено різні сценарії для зменшення наслідків та усунення можливих проблем від ворожих атак.

Також вжито заходів щодо забезпечення стабільної роботи соціально важливих об'єктів у разі виникнення надзвичайних ситуацій. «Наразі максимальну кількість соціально важливих об’єктів оснащено генераторами. Важливо, щоб усі суб'єкти господарювання своєчасно реєстрували свої генератори в операторів системи розподілу, оскільки це дозволить оперативно реагувати на відключення електроенергії», – наголосив Анатолій Замулко.

Крім того, триває співпраця з міжнародними партнерами щодо постачання потужного обладнання, необхідного для роботи теплоцентралей і теплопостачальних компаній, а також електротехнічного обладнання для формування необхідних резервів.

Держенергонагляд і надалі здійснюватиме контроль за належним проходженням опалювального періоду, забезпечуючи систематичний моніторинг стану енергетичної інфраструктури та оперативне реагування на будь-які виклики. Влада вживає необхідних заходів для підтримки стабільності енергопостачання, аби забезпечити комфорт та безпеку громадян у цей важливий період.

Нагадаємо, що наразі до Верховної Ради України подано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо державного енергетичного нагляду (контролю) у сфері теплопостачання» (реєстр. № 10403), розроблений за участі Держенергонагляду.

Зміни спрямовані на підвищення ефективності формування та реалізації державного енергетичного нагляду у сфері теплопостачання, посилення контролю держави за дотриманням суб’єктами відносин у сфері теплопостачання вимог нормативно-правових актів щодо забезпечення надійного постачання теплової енергії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux