• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У регіонах продовжуються моніторинги теплових господарств
опубліковано 04 листопада 2020 року о 09:34

Представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги теплових господарств стосовно їх готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 років (далі – ОП).

Так, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у роботі 2 комісій суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП. Було перевірено стан готовності до роботи в ОП 16 котелень, по яким підписано Акти стану готовності теплового господарства (далі – Акт готовності). Також підписано 2 Акти готовності по теплопостачальним організаціям.

Крім того, представниками Управління було перевірено стан готовності теплових господарств 7 суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) до роботи в ОП. Підписано 13 Актів стану готовності з висновком «теплове господарство підготовлено» по об’єктам споживачів, а саме:

  • 4 медичних та лікувальних закладів;
  • 3 дошкільних навчальних та інших дитячих закладів;
  • 1 школи;
  • 5 професійних та вищих навчальних закладів.

Акти готовності підписано по 7 суб’єктам господарювання (споживачам теплової енергії).

Водночас інспекторами Управління Держенергонагляду у Львівській області здійснено моніторинг підготовки теплового господарства теплопостачальної організації ПП «Приватна фірма по ремонту і обслуговуванню житла «Лапаївка». Теплопостачальне підприємство має на своєму балансі 2 котельні (с. Лапаївка, Пустомитівський район), які забезпечують тепловою енергією дошкільний навчальний заклад, житловий будинок та виробничі приміщення організації. У результаті заходу системи теплопостачання визнано готовими до роботи в ОП та погоджено відповідний Акт готовності. 

З метою покращення експлуатації системи теплопостачання та у порядку підготовки до опалювального періоду підприємству було рекомендовано усунути наступні порушення чинних нормативно-технічних документів:

  • поновити технічну документацію на котельнях: інструкції з експлуатації теплового устаткування, інструкції з охорони праці, пожежної та техногенної безпеки щодо кожного об'єкта, робочого місця;
  • провести протиаварійні тренування операторів котельні, результати проведення яких відмітити в журналі протиаварійних тренувань.

Зі свого боку, представниками Управління Держенергонагляду у Черкаській області здійснено моніторинг стосовно відсутності газифікації 27 багатоквартирних будинків у смт Ірдинь Черкаського району та відсутності або нефункціонування у зазначених будинках систем централізованого теплопостачання.

За результатами заходів складено Акт щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування у зазначених будинках систем централізованого теплопостачання.

Такі дії виконувалися у відповідності до вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосовування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498.

Крім того, Управлінням Держенергонагляду у Вінницькій області складено 4 Акти щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування систем централізованого теплопостачання.

Також представники Управління взяли участь у роботі 26 комісій з перевірки готовності теплового господарства до роботи в ОП. Під час монаторингів об’єктів комісією зауважень не виявлено та було видано 40 Актів стану готовності й 26 Актів готовності суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання.

З метою оцінки готовності теплових господарств столиці до ОП, представники Управління Держенергонагляду у м. Києві взяли участь у роботі відповідних комісій. Наразі виконання заходів з підготовки до ОП забезпечило планове включення споживачів соціально важливої сфери та інших споживачів. Так, у столиці станом на 30 жовтня 2020 року теплом забезпечено:

  • 87% житлових будинків;
  • 98,3 % лікарень;
  • 80,4 % закладів освіти;
  • 99,5% дошкільних закладів. 

Включення котелень та пуск тепла соціально важливим споживачам у Києві знаходиться на контролі Держенергонагляду.

Станом на 29 жовтня в роботу включено всі котельні у м. Львів. Споживачі забезпечуються тепловою енергією на потреби опалення та гарячого водопостачання. Опалювальний сезон розпочався 16 жовтня відповідно до розпорядження міського голови.

В районних центрах Львівської області та містах обласного підпорядкування опалювальний сезон розпочався 20 жовтня. Також включено усі котельні, тепло подано всім споживачам теплової енергії, за виключенням:

  • 1 котельні КП «Бориславтеплоенерго» (споживач теплової енергії – середня школа) через питання погашення заборгованості за транспортування природного газу. Заклад освіти на канікулах;
  • 2 котелень КП «Червоноградтеплоенерго» РГК-3 (м. Соснівка) та РГК-5 (м. Червоноград) через нерозпломбування представником АТ «Львівгаз» газових кранів на котельнях (за оперативною інформацією має бути розпломбовано 30 жовтня);
  • 4 котелень МДКП «Стебниктеплокомуненерго», які забезпечують тепловою енергією 47 житлових будинків, 3 ДНЗ та 4 середні навчальні заклади, через економію коштів та відсутність заявок споживачів. Заклади освіти на канікулах. Теплову енергію орієнтовно планується подавати з 02 листопада.

Водночас у Сумській області опалювальний сезон розпочався в усіх населених пунктах з централізованим опаленням. Станом на 30 жовтня розпочали свою роботу 146 зі 160 котелень, теплопостачання увімкнене в 2 385 житлових будинках області (87%). На сьогодні, через зміну надавача послуг, без опалення залишаються 29 будинків мікрорайону «Капсуль» (м. Шостка). Решті житлових будинків теплопостачальні організації призупинили подання теплоносія за зверненнями мешканців.

Наразі 100% лікувальних, дошкільних навчальних закладів та закладів середньої освіти області забезпечені теплом.

Як повідомлялося раніше, представники Держенергонагляду в областях розслідували технологічні порушення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux