• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Електроенергетики продовжують готуватися до роботи взимку
опубліковано 13 листопада 2020 року о 10:08

Управління Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги виробників електроенергії щодо підготовки їх об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років (далі – ОЗП).

Так, працівники Управління Держенергонагляду у Луганській області взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності об’єктів електричних мереж Біловодського, Лисичанського, Новопсковського, Попаснянського та Рубіжанського РЕМ ТОВ «Луганське ЕО», а також структурного підрозділу «Служба електропостачання» районої філії (далі – РФ) «Донецька залізниця» АТ «Українська залізниця» до роботи ОЗП. За результатами заходів Управлінням було підписано акт перевірки готовності (далі – Акт готовності) структурному підрозділу «Служба електропостачання» РФ «Донецька залізниця» АТ «Українська залізниця» до роботи ОЗП.

Водночас Управлінням Держенергонагляду у Вінницькій області здійснено моніторинг підготовки електроустановок 3 виробників електричної енергії до роботи в ОЗП. Під час ознайомлення було виявлено 27 зауважень. Керівникам підприємств надіслано 3 рекомендаційних листи щодо усунення виявлених недоліків. Крім того, представниками Управління взято участь у роботі 5 комісій з визначення стану готовності СЕС до роботи в ОЗП. У результаті заходів зауважень не виявлено та видано 5 Актів готовності.

Зі свого боку, представники Управління Держенергонагляду у Закарпатській області взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності енергетичних господарств ТОВ «Мак енерджі», ТОВ «Екотехнік Велика Добронь» та ТзОВ «Відновлювальні джерела енергії», ТОВ «Сонячна Енергія ПЛЮС», ТОВ «Ренер» та інших до роботи в ОЗП. За результатами проведеної роботи було підписано відповідні Акти готовності. Також підписано 24 Акти готовності виробникам електричної енергії з використанням альтернативних джерел енергії.

На Хмельниччині представниками Управління Держенергонагляду у жовтні 2020 року проведено 17 моніторингів виробників електроенергії щодо готовності їх об'єктів до роботи в ОЗП. Під час здійснення заходів перевірялися:

  • виконання графіків планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування відповідно до вимог нормативно-технічних документів;
  • виконання заходів щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем і споруд в умовах низьких температур;
  • організацію експлуатації та технічний стан електроустановок виробника електроенергії;
  • укомплектованість робочих місць підготовленим та атестованим персоналом;
  • оснащення персоналу необхідними засобами індивідуального захисту, спецодягом та інструментом тощо.

За результатами проведених моніторингів складено 17 відповідних довідок та надіслано листи з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень у найкоротші терміни. Характерними порушеннями є:

  • не проведення випробування та вимірювання основних параметрів електрообладнання;
  • недостатня організація та ведення технічної документації з питань експлуатації електроустановок тощо.

Після усунення виявлених порушень представниками Управління у складі комісій виробників електричної енергії було підписано 10 Актів готовності.

Зі свого боку, працівниками Управління Держенергонагляду у Дніпропетровській області оглянуто об’єкти електричних мереж трьох операторів систем розподілу (далі – ОСР) АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі», ПрАТ «ПЕЕМ «Центральна енергетична компанія» та ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі». Під час моніторингів виявлено 45 порушень вимог нормативних документів з підготовки до роботи в ОЗП. ОСР було надано рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

Також інспекторами Управління Держенергонагляду у Тернопільській області разом із ОСР ВАТ «Тернопільобленерго», ВСП «Тернопільська дистанція електропостачання» РФ «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» та виробником електроенергії ТОВ «ОС-НОВА» проведено спільні моніторинги технічного стану електричних мереж з метою оцінки готовності обладнання до роботи в ОЗП.

У результаті заходів видано Акт готовності ТОВ «ОС-НОВА». Під час ознайомлення із об’єктами електричних мереж ВАТ «Тернопільобленерго» і ВСП «Тернопільська дистанція електропостачання» РФ «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» виявлено 35 порушень вимог нормативних документів та видано відповідні довідки. Керівництву підприємств направлено відповідні листи з вимогами усунути виявлені порушення з подальшим інформуванням Управління про усунення недоліків.

Крім того, працівники Управління Держенергонагляду у Черкаській області взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності об’єктів ТОВ «БІ-енерджі», ТОВ «Ледбуд», ТОВ «Вестер Ф», ТОВ «Зелена енергія Черкащини», ТОВ «Лайф Енерджі» та ТОВ «Альтернативні системи» до роботи в ОЗП. За результатами заходів складено відповідні довідки та підписано Акти готовності.

Як повідомлялося раніше, усі підприємства енергетики повинні забезпечити надійне і безпечне постачання електричної та теплової енергії споживачам взимку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux