• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В Японії проходить навчальний проєкт з відновлення та реконструкції України в умовах надзвичайної ситуації
опубліковано 19 травня 2023 року о 08:30

З 14 по 29 травня за підтримки та фінансування Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) проходить навчальний проєкт з відновлення та реконструкції України в умовах надзвичайної ситуації для українських фахівців.

Представники українських органів виконавчої влади та місцевого самоврядування перебувають у Японії, де ознайомлюються з японським досвідом і набувають знань щодо відновлення міст після наслідків війни та стихійних лих. Серед учасників – Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян.

Учасникам проєкту допомагають набувати знань у розв’язанні складних завдань: поводження з відходами руйнування, розробка планів реконструкції, сприяння місцевому економічному розвитку та створенню робочих місць, забезпечення енергопостачання тощо.

На цьому тижні відбулося декілька сесій з питань досвіду Японії у відновленні/реконструкції після війни та катастроф, збереження пам'яті про воєнні руйнування, міської ідентичності та участі громадськості, економічного відновлення та реконструкції тощо.

У перші дні перебування у Японії українські спеціалісти ознайомилися із відновленням пошкоджених війною японських міст (перепланування та збереження історичних будівель).

Окрема сесія була приділена інклюзивному відновленню для постраждалого населення та вразливих груп з огляду на державний підхід на національному рівні.

Крім того, ще одну сесію присвятили відновленню та управлінню завалами після Великого тохокуського землетрусу, який стався 11 березня 2011 року у регіоні Тохоку у Північно-Східній Японії. Тоді сила поштовхів сягнула 9,0-9,1 бала за шкалою Ріхтера, в наслідок чого на Першій фукусімській атомній електростанції сталася аварія. Під час сесії продемонстровано японські дистанційні технології з прибирання завалів.

У рамках представлення проєктів JICA та обговорення проєктної діяльності учасники відвідали Японську електротехнічну компанію та Центр управління електропостачанням у Токіо.

Наступна сесія присвячена впровадженню сучасних технологій (розумні мережі тощо) із відвідуванням об’єктів, де ці технології вже впроваджено.

На наступному тижні планується відвідування Кобе, де учасників проєкту буде ознайомлено із досвідом міста в управлінні надзвичайними ситуаціями, реагуванні на них та висновками для майбутніх кризових ситуацій. Після цього учасники обговорять допомогу Україні з креативного відновлення та відвідають підприємства Кобе для ознайомлення із зусиллями приватного сектору в управлінні завалами та переробці сміття.

Також учасники мають відвідати Хіросіму, де ознайомляться зі шляхами повоєнної відбудови міста, повоєнним міським плануванням, правоохоронною діяльністю та фінансуванням. Після чого відбудеться вільна дискусія стосовно відновлення та реконструкції на прикладі Хіросіми.

На завершення візиту до Японії українські фахівці ознайомляться із впровадженими системами теплових насосів у лікарнях та відвідають сміттєпереробний завод.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux