• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Утворюється штаб для підготовки до прийдешнього опалювального періоду
опубліковано 08 червня 2022 року о 15:27

 За результатами наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського із представниками Уряду та найбільших державних енергокомпаній і регуляторів було прийнято рішення про утворення штабу для підготовки до прийдешнього опалювального періоду.

У заході взяли участь Прем'єр-міністр, міністри енергетики, економіки, міністр розвитку громад і територій, керівники «Нафтогазу», «Укренерго», «Енергоатому» та НКРЕКП. Був також профільний заступник керівника Офісу Президента.

На нараді були обговорені питання закупівлі достатнього обсягу газу на опалювальний період, накопичення вугілля, виробництва електроенергії.

«Один важливий аспект – це ремонтна програма для ТЕС, ТЕЦ і котелень. Зокрема для тих, які були пошкоджені чи повністю розбиті російськими ударами. Виконання цієї програми найближчими місяцями – це одне з топ-завдань для міністерства енергетики України», – наголосив Володимир Зеленський під час заходу.

Зі свого боку, Кабінет Міністрів України створив Штаб із підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час воєнного стану на чолі із Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим.

«Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків уже сягнули десятків мільярдів гривень. В цих умовах Уряд робить все, аби цієї зими всі українці були зі світлом і теплом. Ремонти й модернізація обладнання та мереж — це зараз ключове завдання, яке мають спільно зробити Уряд, місцева влада та бізнес», — підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр повідомив, що ремонтні роботи уже розпочалися там, де це можливо.

Водночас представники Держенергонагляду продовжують брати участь у заходах з підготовки теплових господарств до роботи в опалювальний період 2022-2023 років (далі – ОП) та здійснювати моніторинг суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, транспортування і постачання теплової енергії щодо пошкоджень об’єктів теплопостачання внаслідок агресії з боку російської федерації.

Так, фахівці Управління Держенергонагляду у Дніпропетровській області взяли участь у проведенні гідравлічних випробувань теплових мереж 4 комісій підприємств у сфері охорони здоров’я. Всі мережі об’єктів витримали гідравлічні випробування. Поривів не виявлено.

Також днями представниками Управління взято участь в онлайн нараді з питань належної та своєчасної підготовки суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання до роботи в ОП, яку організовано та проведено за участю представників відділу освіти та науки Нікопольської міської ради.

На нараді порушувалися питання підбиття підсумків попереднього ОП та підготовки суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання до роботи в прийдешньому ОП згідно вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж. У ході зустрічі учасникам було наведено зразки та перелік документів необхідних для розгляду та підписання актів готовності до роботи в ОП. 

За результатами наради прийнято відповідні рішення щодо своєчасної та якісної підготовки теплових господарство до прийдешнього ОП.

Представниками Управління Держенергонагляду у Житомирській області проведено моніторинг підготовки та перевірки стану готовності теплового господарства до ОП закладу професійної освіти, що в обласному центрі, за відповідним зверненням суб‘єкта відносин у сфері теплопостачання.

Під час заходу виявлено порушення вимог нормативних документів у сфері теплопостачання. Відтак, за результатами моніторингу видано довідку та надано рекомендаційний лист керівництву закладу. 

Також Управлінням проведено моніторинг технічного стану теплового господарства котелень за зверненням теплопостачального підприємства.

За результатами моніторингу виявлено порушення вимог нормативних документів у сфері теплопостачання, видано довідку та надано рекомендаційний лист керівництву підприємства щодо усунення виявлених порушень.

На Рівненщині фахівцями Управління взято участь у роботі комісії з підтвердження готовності теплового господарства до ОП медичного закладу.

Під час роботи комісії встановлено, що заплановані заходи з підготовки теплового господарства медичного закладу до роботи в ОП виконано та підтверджено відповідними актами. У результаті представниками Управління підписано Акт готовності теплового господарства підприємства до роботи в ОП.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux