• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підготовка до роботи в опалювальному періоді: Чернігівська область
опубліковано 20 серпня 2020 року о 10:21

Минулого тижня представник Управління Держенергонагляду у Чернігівській області взяв участь у засіданні обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в опалювальному періоді 2020-2021 років (далі – ОП). Під час заходу обговорювалися питання підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури Корюківського, Менського, Сновського, Ріпкинського та Городнянського районів, Корюківської, Холминської, Менської, Сновської, Добрянської, Любецької, Вихворстівської, Городнянської та Тупичівської об’єднаних територіальних громад.

Представником Управління детально поінформовано штаб про результати проведених моніторингів 40 об’єктів соціальної сфери на території зазначених адміністративних одиниць.

Зокрема, було акцентовано увагу на порушеннях Правил підготовки теплових господарств до ОП та запропоновано терміново провести засідання оперативних штабів усіх районів для надання інформації з підписання актів готовності для споживачів і для виробників.

Крім того, представником Управління зроблено аналіз стану резервних джерел живлення у лікарнях Чернігівської області. Зокрема, керівництву КНП «Городнянській ЦРЛ» було наголошено на необхідності забезпечення медичного закладу резервними автономними джерелами живлення.

Рішення щодо стану виконання заходів з підготовки об'єктів господарського комплексу та соціальної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період ухвалено відповідним Протоколом виїзного засідання оперативного штабу та розіслано до виконання всім головам РДА й об’єднаних територіальних громад.

Зі свого боку, за запрошенням Коропської та Сосницької ОТГ, Коропської, Новгород-Сіверської та Сосницької РДА, а також Бобровицької міської ради представниками Управління проведено моніторинги технічного стану теплових господарств до роботи в ОП та відповідності нормативно-технічної документації вимогам чинного законодавства на визначених органами місцевого самоврядування соціально-важливих об’єктах.

Під час моніторингів було оглянуто: дошкільні навчальні заклади, навчальні заклади, медичні заклади, заклади культури та житлові будинки.

У ході проведення оглядів теплових господарств установ було виявлено типові порушення технічного стану та нормативно-технічної документації:

  • не проведені гідравлічні випробування на міцність і щільність теплових мереж та системи теплоспоживання;
  • відсутній відповідний, спеціально підготовлений персонал з експлуатації теплових установок і мереж;
  • не проведена періодична перевірка знань у відповідальної особи за безпечну та економічну експлуатацію теплових установок і мереж;
  • відсутні засоби вимірювальної техніки (манометрів), які встановлено на теплопроводах;
  • в котельнях на теплопроводах відсутня теплова ізоляція;
  • обмежений доступ до підвального приміщення;
  • у приміщеннях котелень зберігаються сторонні речі.

Керівникам суб’єктів господарювання надіслано листи щодо необхідності створення комісій з визначення стану готовності теплових господарств до роботи в ОП, які повинні закінчити свою роботу до 25 вересня поточного року. До складу комісій повинні включатися представники Держенергонагляду. Результатом роботи комісій має бути складання та підписання Акту стану готовності до роботи в опалювальний період.

Водночас повідомляємо, що на КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» подовжуються роботи із заміни магістральних теплових мереж по вул. Коцюбинського. Планується заміна подавального та зворотного трубопроводу діаметром 322 мм на попередньо ізольовані трубопроводи діаметром 500 мм довжиною близько 10 м.п. За минулий тиждень також проводились ремонтні роботи на центральних теплових пунктах та розподільчих теплових мережах по вул. Радченка й вул. Ринкова.

У м. Прилуки Чернігівської області на підприємстві КП «Прилукитепловодопостачання» подовжуються роботи з ремонту розподільчих теплових мереж та теплового устаткування (відповідно до затверджених графіків ремонту на підприємстві). На минулому тижні проводились ремонтні роботи розподільчих теплових мереж по вул. Ярмаркова та вул. Шевченка.

У м. Ніжин Чернігівської області на підприємстві ТОВ «НіжинТеплоМережі» завершено ремонтні роботи на теплових мережах по вул. Шевченка та вул. Богушевича та розпочались ремонтні роботи розподільчих теплових мереж систем опалення і гарячого водопостачання від ЦТП №5,3.

На підприємстві АТ «Облтеплокомуненерго» у м. Чернігові подовжуються ремонтні роботи теплових мереж по вул. Шевченка, вул. Ак.Павлова, вул. Пухова, вул. Льотна та пров. Тюленіна.

У м. Славутич Київської області комунальне підприємство «Управління житлово-комунального господарства» подовжує ремонтні роботи теплового устаткування ЦТП №8.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux