• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Проведено перевірку знань фахівців, відповідальних за експлуатацію електро- та теплоустановок і мереж
опубліковано 21 серпня 2020 року о 10:00

Технічну експлуатацію електро- та теплоустановок і мереж повинні здійснювати підготовлені фахівці. Це передбачено Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 25 липня 2006 року № 258, а також Правилами технічної експлуатації теплових установок та мереж, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року № 71.

Працівники підприємств, у процесі своєї трудової діяльності, зобов’язані проходити навчання з питань технічної експлуатації електро- та теплоустановок і мереж відповідно до зазначених Правил. Перевірку знань проводить центральна комісія споживача з перевірки знань за участі представників Держенергонагляду.

Перевірка знань кожного працівника здійснюється індивідуально за білетами (затвердженими керівником центральної комісії споживача з перевірки знань) або за допомогою тестування із наступним опитуванням. Проте, на виконання постанов Кабінету Міністрів України та в умовах карантинних обмежень наразі перевірка знань проходить дистанційно – в режимі відеоконференцій. Результати зазначеної перевірки оформляються протоколом та записуються у журналі перевірки знань.

Так, представники Управління Держенергонагляду у Рівненській області взяли участь в роботі комісії з перевірки знань у відповідальних осіб за теплове господарство суб’єктів відносин у сфері теплопостачання та посадових осіб підприємств різної форми власності, що проводилась у спеціалізованому навчальному закладі ТОВ «Рівненський навчально-методичний центр» на знання вимог Правил технічної експлуатації теплових установок і мережПеревірка знань проходила у вигляді співбесіди за питаннями, викладеними у білетах через дистанційне опитування 10-ти слухачів за допомогою відео-, телефонного зв’язку Viber, WhatsApp.

Водночас, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у роботі комісії з перевірки знань технічної експлуатації електроустановок споживачів у спеціалізованому навчальному закладі Донецької області: ТОВ «Регіон» навчальний центр № 1 (м. Покровськ). Перевірка знань здійснювалась шляхом тестування з наступним усним опитуванням. Перевірку проходило 20 працівників, незадовільну оцінку одержали – 2 працівника.

Також було взято участь у роботі 2 комісій з перевірки знань технічної експлуатації теплових установок споживачів у відповідальних осіб за стан теплового господарства закладів освіти Управління освіти Костянтинівської міської ради (м. Костянтинівка). Загалом перевірку знань проходило 35 працівників, усі працівники склали екзамени.

У Чернівецькій області на базі ДП «Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці» проведено 3 засідання комісії з перевірки знань технічної експлуатації електроустановок споживачів під головуванням представника Держенергонагляду. Перевірку знань проходило 25 працівників. Усі отримали задовільну оцінку.

Начальник Міжрегіонального управління – головний державний інспектор з енергетичного нагляду у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі також взяв участь у роботі комісії з перевірки знань технічної експлуатації електроустановок споживачів. Захід відбувся на базі ПАТ «Фірма Херсонагробуд» (м. Н. Каховка). За результатами перевірки знань, що здійснювалася за допомогою засобів відеозв’язку у формі співбесіди, усі 16 працівників успішно пройшли таку перевірку.

Крім того, представник Управління Держенергонагляду у Закарпатській області взяв участь у роботі комісій з перевірки знань відповідальних осіб за електрогосподарство з Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів: ТзДВ «Патент» (1 особа), ТОВ «Форшнер Україна» (1 особа) та КП «Водоканал м.Ужгород» (2 особи). Усі працівники отримали задовільну оцінку.

Зі свого боку, у Волинській області перевірено знання Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів у 121 особи, відповідальних за електрогосподарства суб’єктів господарювання, а також Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж – у 32 відповідальних осіб за справний стан і безпечну та економічну експлуатацію устаткування теплових установок і мереж. У заходах взяли участь представники Управління Держенергонагляду у Волинській області. Перевірки знань проводились індивідуально з кожним працівником суб’єкта господарювання у вигляді співбесіди.

Представниками Управління Держенергонагляду у Черкаській області взято участь у роботі 2 комісій суб’єктів господарювання з перевірки знань Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів у осіб, відповідальних за електрогосподарство та осіб, що їх заміщають. Було атестовано 4 особи.

Також представниками Управління взято участь у 6 комісіях суб’єктів господарювання з перевірки знань Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж у відповідальних осіб за теплове господарство. Успішно склали іспит 6 осіб.

У Чернігівській області перевірено знання електротехнічного персоналу Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів:

  • комісією ДП «Чернігівський експертно-технічний центр» – 32 особи;
  • комісією ТОВ «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» – 12 осіб.

Всі працівники склали екзамен.

Нагадаємо, що відповідно до вимог пункту 2.19 розділу IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів працівники, які отримали незадовільну оцінку знань, пройдуть позачергову перевірку знань у строки, визначені комісією з перевірки знань, але не раніше ніж через один місяць після одержаної незадовільної оцінки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux