• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Київщині розпочато підготовку теплових господарств до роботи в ОП 2020-2021 років
опубліковано 27 липня 2020 року о 15:33

У період з 20 по 23 липня 2020 року представники Управління Держенергонагляду у Київській області взяли участь у низці нарад з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в опалювальному періоді (далі – ОП) 2020-2021 років.

На нарадах були присутні представники Держенергонагляду, Київської обласної ради, АТ «Київоблгаз», Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, заступники голів райдержадміністрацій, керівники органів місцевого самоврядування (далі –  ОМС) та підприємств теплопостачання. Заходи проведено у приміщенні Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської облдержадміністрації.

Під час зустрічей інспекторами Держенергонагляду було наголошено на необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів у сфері теплопостачання та термінів їх виконання в частині підготовки теплових господарств до проходження ОП 2020-2021 років.

Так, 23 липня 2020 року відбулась селекторна нарада з питань забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2020/21 року підприємствами паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктами соціальної сфери та інфраструктури. Захід відбувся під головуванням в.о. Міністра енергетики України Ольги Буславець. 

У нараді взяли участь т.в.о. Голови Держенергонагляду Роман Боднар, начальники Управлінь Держенергонагляду у регіонах, представники ОДА, органів місцевого самоврядування та підприємств теплопостачання.

Під час наради Ольга Буславець та Роман Боднар відзначили, що днями Кабінетом Міністрів України було прийнято два документи у галузях енергетики, зокрема, стосовно стабільного проходження опалювального сезону, безпеки енергопостачання та встановлення критеріїв для визначення ступенів ризику у сферах електроенергетики та теплопостачання.

«Прийняті нормативно-правові акти дають можливість Держенергонагляду здійснювати заходи, які, враховуючи План заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду, будуть спрямовані на забезпечення надійного та сталого функціонування об’єднаної енергетичної системи, надійного енергопостачання споживачів електричної та теплової енергії, а також безпеки постачання електроенергії», – заявив Роман Боднар.

Зі свого боку, представник Управління Держенергонагляду у Київській області Олександр Бабенко спільно з директором Департаменту ЖКГ та енергоефективності Київської ОДА Галиною Король акцентували увагу присутніх на необхідності вчасного та якісного проведення заходів з підготовки теплових господарств до проходження ОП 2020-2021 років.  Також представники Держенергонагляду заявили про готовність здійснювати відповідний контроль за виконанням таких заходів.

За підсумками селекторної наради керівникам облдержадміністрацій доручено взяти на особистий контроль проблемні ситуації, що виникли при підготовці до опалювального сезону, задля оцінки потенційних ризиків та якнайшвидшого вирішення проблемних питань.

Крім того, представниками Управління Держенергонагляду у Київській області було проведено робочі зустрічі з представниками КП БМР «Білоцерківтепломережа» та Управління освіти Білоцерківської міської ради з питань підготовки теплових господарств до проходження ОП 2020-2021 років. Під час проведення заходів з Управлінням освіти Білоцерківської міської ради було розроблено графік перевірки теплового господарства окремо по 36 загальноосвітнім навчальним закладам та 27 дошкільним закладам. Терміни перевірки 70 суб’єктів теплового господарства узгоджено на другий тиждень серпня. Також погоджено процедуру та строки спільного моніторингу об’єктів КП БМР «Білоцерківтепломережа» з питань підготовки проходження ОП 2020-2021 років. Такий моніторинг планується провести у серпні- вересні 2020 року.

Також 21 липня 2020 року представники Управління взяли участь у роботі Комісії з перевірки стану готовності теплового обладнання шести лікувальних закладів м. Біла Церква до роботи в ОП 2020-2021 років. 

Під час перевірки було оглянуто стан теплового господарства, готовність елеваторних вузлів, повірку КВПтаА згідно графіків, результати складання іспитів ПТЕТУМ у осіб, відповідальних за теплове господарство та графіки проведення планово-попереджувальних робіт. У ході огляду теплових господарств, істотних зауважень виявлено не було. Незначні недоліки було усунено по місцю. За результатами здійснених моніторингів було складено відповідні акти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux