• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Держенергонагляд продовжує моніторинг суб’єктів теплоенергетики стосовно підготовки до опалювального сезону
опубліковано 20 травня 2022 року о 14:16

Держенергонагляд продовжує брати участь у заходах з підготовки теплових господарств до роботи в опалювальний період 2022-2023 років (далі – ОП) та здійснювати моніторинг суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, транспортування і постачання теплової енергії щодо пошкоджень об’єктів теплопостачання внаслідок агресії з боку російської федерації.

Так, Управлінням Держенергонагляду у Чернігівській області проводиться моніторинг суб’єктів теплоенергетики регіону щодо пошкоджень об’єктів теплопостачання внаслідок агресії з боку російської федерації. 

За наданою до Управління інформацією виробників теплової енергії, під час бойових дій у регіоні постраждало щонайменше 116 об’єктів сфери теплопостачання. Крім того під час обстрілів та бомбардувань у обласному центрі повністю знищено одну котельню. 

З метою уточнення інформації щодо пошкоджень об’єктів, фахівці Управління відвідали два підприємства з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії м. Чернігів, які забезпечують тепловою енергією від систем централізованого теплопостачання 95% мешканців міста.

Під час зустрічі було наголошено, що першочерговим завданням на сьогодні залишається відновлення стабільного електро-, газо-, водо- та теплопостачання об’єктів критичної інфраструктури міста. Так, невідкладними заходами на сьогодні повинні бути заповнення теплопроводів водою та проведення гідравлічних випробувань на міцність та щільність для виявлення та усунення пошкоджених ділянок теплопроводів, у тому числі внутрішньо будинкових систем теплопостачання. Гідравлічні випробування теплових мереж одна з необхідних передумов надійного прийдешнього ОП. 

Також було наголошено на необхідності розпочати роботи з підготовки до ОП власного основного та допоміжного теплового устаткування. З метою забезпечення надійного та сталого функціонування систем теплопостачання і теплоспоживання, суб’єкти господарювання до початку опалювального періоду мають виконати обов’язкові заходи, основними з яких є: 

•    розробка планів організаційно-технічних заходів, графіків проведення профілактичних робіт, ремонтів і заміни устаткування; 

•    забезпечення укладення на наступний ОП договорів на постачання палива, електричної енергії та водопостачання; 

•    розробка та затвердження графіків обмеження відпуску тепла та теплоносія у разі обмеження постачання паливно-енергетичних ресурсів, в умовах надзвичайних ситуацій та при ліквідації технологічних порушень у системах теплопостачання тощо.

Також було зазначено, що у разі необхідності, буде запрошено фахівців Управління до огляду й оцінки технічного стану енергетичного устаткування з метою надання рекомендацій щодо визначення оптимальних обсягів ремонтних та профілактичних робіт.

Днями начальник Управління Держенергонагляду у м. Києві взяв участь в оперативному міському штабі з підготовки столиці до ОП під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва. 

У столиці вже розпочато випробування на міцність теплових мереж, проведено гідравлічні випробування на 27 котельнях. На теплових мережах виявили 90 пошкоджень і зараз триває їх ліквідація. Начальник Управління Держенергонагляду у м. Києві наголосив, що проведення гідравлічних випробувань в міжопалювальний сезон є обов’язковим згідно з Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду. При проведенні гідравлічних випробувань джерел та теплових мереж беруть участь інспектори Управління Держенергонагляду у м. Києві, які у разі виявлення пошкоджень надають рекомендації щодо їх ліквідації.

Представниками Управління Держенергонагляду у Житомирській області взято участь у засіданні оперативного штабу з організації підготовки об’єктів господарського комплексу і соціальної сфери Коростенської міської територіальної громади до роботи ОП та контролю проходженням опалювального сезону.

В ході проведення засідання було наголошено на тому, що всі затверджені заходи з підготовки об’єктів до роботи ОП мають бути завершені в термін до 01 жовтня 2022 року. Керівники комунальних підприємств, організацій і установ бюджетної сфери мають забезпечити готовність підпорядкованих підприємств до роботи в ОП.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux