• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виконання технічних заходів забезпечило якісне постачання електричної енергії
опубліковано 24 вересня 2020 року о 09:40

Державна інспекція енергетичного нагляду України продовжує вживати заходи щодо забезпечення споживачів якісним, безпечним та безперервним електропостачанням з боку операторів системи розподілу.

Так, у результаті реагування Управління Держенергонагляду у Закарпатській області на звернення мешканця с. Жуково Мукачівського району щодо надійності електропостачання та постачання електричної енергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державних стандартів, оператором системи розподілу (далі – ОСР) здійснено:

  • заміну аварійних опор та чистку траси від порослі дерев на ПЛ-10 кВ Л-18 «Кальник»;
  • монтаж проводу СІП-4х70мм2 від КТП-141 до опори №15 ПЛ - 0,4 кВ Л-2 «Село» для покращення параметрів напруги лінії ПЛ-0,4 кВ від якої отримує електропостачання заявник.

Також ОСР змонтує додатковий провід СІП-4х70мм2 від КТП-141 до опори №15, що дасть змогу розділити ПЛ-0,4 кВ Л-2 «Село» на дві окремі повітряні лінії. Це дозволить зменшити навантаження та покращить показники якості напруги діючої ПЛ-0,4 кВ.

Виконання технічних заходів ОСР забезпечило постачання електричної енергії з показниками якості в межах, визначених державними стандартами, що підтверджено представником ОСР та протоколом проведених замірів електричної напруги відповідно до вимог Кодексу системи розподілу.

Крім того, Управлінням направлено на адресу ОСР лист стосовно розроблення та виконання технічних заходів з приведення технічного стану електричних мереж, якими передається електроенергія до житла мешканця с. Угля Тячівського району, у відповідність до вимог нормативних документів. Зокрема, під час опрацювання Управлінням Держенергонагляду у Закарпатській області відповідного звернення, уповноваженими представниками ОСР визнано факт невідповідності технічного стану ПЛ-0,4 кВ «Л-1» від КТП-197 вимогам нормативних документів у галузі електроенергетики.

Водночас Управлінням Держенергонагляду у Волинській області  розглянуто звернення жителя с. Велицьк Ковельського району щодо відключень електричної енергії з боку ОСР. Заявнику надано пояснення щодо причин відключень, а також роз’яснено права споживача електричної енергії й права та обов’язки енергопостачальника.

Зі свого боку, працівниками Управління Держенергонагляду у Рівненській області здійснено розгляд мешканця с. Малий Олексин Рівненського району щодо неякісного електропостачання (завищений рівень напруги в мережі – 250 В).

Згідно з наданою ОСР інформацією, скаргу заявника щодо якості електричної енергії визнано обґрунтованою без проведення замірів, визначено можливі причини незадовільної якості та здійснено заходи щодо усунення причин недотримання показників якості електричної енергії. Зокрема, було проведено технічне обслуговування електрообладнання  КТП-736 та замінено автоматичний вимикач в РУ-0,4 кВ КТП-736 с. Малий Олексин.

Після усунення причин недотримання показників якості електричної енергії, споживача було проінформовано відповідним листом.

Нагадаємо, що неякісне електропостачання – найчастіша причина звернень до Держенергонагляду.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux