• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У регіонах розглянуто звернення до інформаційно-консультаційних центрів
опубліковано 15 червня 2020 року о 12:48

Представники Держенергонагляду у Вінницький та Чернігівській областях взяли участь у засіданнях комісій інформаційно-консультаційних центрів (далі – ІКЦ) при операторах системи розподілу.

Так, на початку червня у Вінниці було розглянуто звернення директора одного з підприємств щодо з’ясування обставин нанесення матеріальних збитків внаслідок постачання неякісної електричної енергії по вул. Данила Галицького, що в обласному центрі.

У результаті комісією ІКЦ АТ «Вінницяобленерго» було вирішено детальніше розглянути дане питання і надати відповідь споживачу у визначений термін.

Також прийнято відповідні рішення щодо питань, які розглядалися повторно, а саме:

  • за зверненням підприємства щодо складання акту про правопорушення з’ясовано, що питання знаходиться на розгляді в Господарському суді Вінницької області. Відтак, вирішення даного звернення належить до юрисдикції суду.
  • за зверненням об’єднання співвласників багатоквартирного будинку щодо попередження про припинення послуг з розподілу електричної енергії через заборгованість. З’ясовано, що засіб обліку електричної енергії на момент виникнення спірної ситуації був не придатним до експлуатації в зв’язку з закінченням терміну держповірки. Відповідно, комісією вирішено здійснити перерахунок спожитої електричної енергії в грудні 2019 року за середньодобовим обсягом споживання згідно з п. 8.6.18 Кодексу комерційного обліку електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311.

У свою чергу, комісія ІКЦ АТ «Чернігівобленерго» (далі – ОСР) розглянула звернення громадянина стосовно приєднання до електричних мереж ОСР трансформаторної підстанції та деревообробного заводу в смт Ріпки Чернігівської області.

Заявник звернувся до ОСР з наміром приєднатися до системи розподілу, надав заяву про приєднання електроустановки певної потужності та вказав про свій намір щодо самостійного проєктування лінійної частини приєднання. У відповідь на звернення ОСР видав технічні умови, на підставі яких громадянином було розроблено проєкт та подано його на погодження. ОСР повернув проєктну документацію без розгляду мотивуючи тим, що в проєкті, на думку ОСР, відсутнє виконання трьох пунктів технічних умов.

Під час засідання комісії, представником Управління Держенергонагляду у Чернігівській області було наголошено на відсутність обґрунтування зауважень, чим порушено вимоги пункту 4.6.7. Кодексу системи розподілу.

Зокрема, Управлінням Держенергонагляду у Чернігівській області до засідання комісії було розглянуто проєктну документацію та встановлено, що вимоги двох пунктів технічних умов стосовно будівництва КТП 10/0,4кВ та забезпечення живлення об’єктів споживача від даної ТП виконані. Виконання вимог третього пункту, щодо проєктування внутрішніх мереж деревообробного заводу для розподілу замовленої потужності, проєктом не передбачено.

За пропозицією представника Держенергонагляду було прийнято протокольне рішення, яким зобов’язано ОСР розглянути проєктну документацію та надати висновок у відповідності з вимогами нормативних документів. Замовнику рекомендовано доопрацювати проє ктну документацію у відповідності з підписаним договором про приєднання та вимогами технічних умов.

Нагадаємо, Державна інспекція енергетичного нагляду України на системній основі здійснює розгляд звернень громадян і установ щодо роботи систем електро- та теплопостачання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux