• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Регіони продовжують готувати теплоенергетичну інфраструктуру до зими
опубліковано 27 серпня 2020 року о 14:00

Управлінням Держенергонагляду у Волинській області проведено огляди теплових господарств щодо їх готовності до опалювального періоду 2020-2021 років (далі – ОП). Так, було оглянуто:

  • 2 котельні Виробничого житлово-комунального господарства у с. Липини Луцького району та надано рекомендації щодо усунення 17 недоліків;
  • 5 котелень підприємства теплових мереж «Ковельтепло» у м. Ковель, де виявлено 6 порушень, з яких:
    • відсутня теплова ізоляція на пластинчатому теплообміннику в котельні по вул. Незалежності;
    • відсутня теплова ізоляція на окремих ділянках теплопроводів обв'язки котлів у котельні по вул. Володимирська;
    • не укомплектовано термометрами і манометрами теплотехнічне обладнання та теплопроводи у котельні на вул. Грушевського тощо.

Водночас Управлінням Держенергонагляду у Закарпатській області за зверненням КП «Тепло-місто» (м. Іршава) проведено моніторинг організації експлуатації та технічного стану теплового й електроустаткування. Було оглянуто котельні по вул. Шкільна та вул. Народна. За результатами моніторингу встановлено ряд порушень, а саме:

  • особа, відповідальна за справний стан та безпечну експлуатацію теплового устаткування, не пройшла навчання і чергову перевірку знань Правил Технічної експлуатації теплових установок і мереж;
  • не розроблено графіки протиаварійних тренувань;
  • не складено план виробничого навчання для чергового персоналу;
  • не переглянуто та не перезатвердженно експлуатаційні й виробничі інструкції;
  • у ввідно-розподільчому щиті-0,4 кВ котелень відсутні загальні однолінійні схеми електропостачання;
  • не проведено перевірку стану ізоляції електричної мережі котелень;
  • не проведено вимірювання та випробування заземлюваних пристроїв котелень.

Зі свого боку, інспектором Управління Держенергонагляду у Херсонській області проведено моніторинг готовності об'єктів теплового господарства (в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж) до роботи в ОП на теплових об’єктах МКП «Херсонтеплоенерго» (3 котельні та ЦТП по вул. Вячеслава Чорновола, що у м. Херсон).

Під час огляду було виявлено 8 зауважень щодо технічного стану теплових мереж, про що було складено відповідну Довідку. Також проведено огляд теплового об’єкта «Каховка-Енергогруп» (котельня по вул. Першотравнева у м. Каховка), в ході якого виявлено 15 зауважень щодо технічного стану теплових мереж, про що було складено відповідну Довідку.

Крім того, представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують брати участь у засіданнях штабів, робочих груп, комісій різного рівня підпорядкування щодо підготовки теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років.

Так, начальник Управління Держенергонагляду у Сумській області взяв участь у нарадах обласної державної адміністрації з питань сталого проходження опалювального періоду. Заходи відбулись у містах Суми, Конотоп, Ромни за участю заступників міських голів, які опікуються питаннями житлово-комунального господарства, представників теплопостачальних організацій та керівників відділів освіти, охорони здоров’я і культури.

Окрім поточних організаційних питань було розглянуто одне з найпроблемніших – забезпечення своєчасного початку та сталого проходження опалювального сезону 2020-2021 років для частини споживачів мікрорайону «Капсуль» м. Шостка, у зв’язку із визнанням ТОВ «Шостка-тепло» банкрутом та початком ліквідаційної процедури.

Начальник Управління наголосив присутнім представникам теплопостачальних організацій на неухильному дотриманні вимог щодо заготівлі резервного палива у кількості, передбаченій нормативно-технічною документацією та прискоренні темпів виконання ремонтних робіт на теплових мережах після проведених гідравлічних випробувань.

Зі свого боку, представники Управління Держенергонагляду у Полтавській області взяли участь у комісіях щодо готовності теплового господарства споживачів до роботи в ОП та підписали 44 Акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період.

У столиці представники Управління Держенергонагляду у м. Києві з липня 2020 року взяли участь у 12 засіданнях районних штабів райдержадміністрацій м. Києва з підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання до роботи в ОП.

Зокрема, у Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось засідання районного штабу з організації роботи господарства Подільського району в осінньо-зимовий період та проведення робіт з благоустрою.

Так, за інформацією КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва» (станом на 20 серпня 2020 року) 192 будинки комунальної власності вже отримали акти готовності. У районі постійно тривають роботи для того, щоб вчасно підключити до опалення всі житлові будинки.

Представник КП «Київтеплоенерго» повідомив, що після ремонту відновить свою роботу РК «Виноград» і поступово почнуть поновлювати гаряче водопостачання до 242 житлових будинків. Також було поінформовано, що через пошкодження тепломереж ще 106 будинків на території району залишаються без гарячої води. Наразі ведуться ремонтні роботи для найшвидшого відновлення гарячого водопостачання в оселях мешканців.

Крім того, у межах підготовки до опалювального сезону 4 заклади культури та 4 заклади охорони здоров'я Подільського району столиці вже отримали акти готовності.

Водночас представник Держенергонагляду наголосив на необхідності виконання планів організаційно-технічних заходів з підготовки теплових господарств району до роботи в ОП, своєчасного отримання актів готовності, а також тісної співпраці адміністрації району, Держенергонагляду та КП «Київтеплоенерго» щодо підготовки/готовності теплових господарств району до опалювального періоду 2020-2021 років.

Також державними інспекторами Управління Держенергонагляду у Тернопільській області взято участь в роботі 14 комісій суб'єктів господарювання з питань перевірки готовності теплового господарства до роботи в ОП та надіслано інформаційні листи 29 суб’єктам господарювання щодо необхідності дотримання вимог Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux