• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Продовжується перевірка знань осіб, відповідальних за експлуатацію електро- та теплообладнання
опубліковано 06 січня 2021 року о 09:01

Технічну експлуатацію електро- та теплоустановок і мереж повинні здійснювати підготовлені фахівці. Це передбачено Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 25 липня 2006 року № 258, а також Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року № 71.

Працівники підприємств, у процесі своєї трудової діяльності, зобов’язані проходити навчання з питань технічної експлуатації електро- та теплоустановок і мереж відповідно до зазначених Правил. Перевірку знань проводить центральна комісія споживача з перевірки знань за участі представників Держенергонагляду.

Перевірка знань кожного працівника здійснюється індивідуально за білетами (затвердженими керівником центральної комісії споживача з перевірки знань) або за допомогою тестування із наступним опитуванням. Проте, на виконання постанов Кабінету Міністрів України та в умовах карантинних обмежень наразі перевірка знань проходить дистанційно – у режимі відеоконференцій. Результати зазначеної перевірки оформляються протоколом та записуються у журналі перевірки знань.

Так, Управлінням Держенергонагляду у Закарпатській області взято участь у перевірці знань з «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів» 13 посадових осіб та спеціалістів на базі ТОВ «Закарпатський експертно-технічний центр» (м. Ужгород). За результатами перевірки іспит склали всі слухачі.

Також Управлінням взято участь у комісіях з перевірки знань осіб відповідальних за електрогосподарство «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів» ТОВ Завод «Флекстронікс ТзОВ» (8 осіб), ТОВ «Смарт Солюшион» (2 особи) та ТОВ «Закарпатський ЕТЦ» (1 особа). За результатами перевірки усі працівники отримали задовільну оцінку.

Водночас представники Управління Держенергонагляду у м. Київ взяли участь у роботі комісій з перевірки знань у осіб, відповідальних за електро- та теплогосподарства, за допомогою застосунків Viber, Zoom і Skype. Комісіями було здійснено перевірку знань Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів у 731 особи та Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж у 131 особи. В результаті іспиту всі успішно пройшли перевірку знань.

Зі свого боку, представники Міжрегіонального управління Держенергонагляду у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі взяли участь у роботі комісій з перевірки знань з питань технічної експлуатації електроустановок споживачів та технічної експлуатації теплових установок і мереж. Перевірка знань проводилась за допомогою засобів відеозв’язку у формі співбесіди на базі ТОВ «Херсонський навчально-курсовий комбінат «Професіонал». За результатами заходу усі 37 працівників отримали задовільну оцінку.

На Черкащині, відповідно до звернення КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради», представник Управляння взяв участь у роботі кваліфікаційної комісії закладу з перевірки знань «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж» у відповідальної особи за теплове господарство. Атестовано було 1 особу.

Нагадаємо, що на Черкащині Держенергонагляд захистив права споживача щодо безперебійного електропостачання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux