• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В регіонах тривають моніторинги стану підготовки теплових господарств до опалювального періоду
опубліковано 21 липня 2021 року о 09:05

Держенергонагляд здійснює моніторинг стану підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання (які провадять діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії) та суб’єктів господарювання соціальної сфери (що отримують теплову енергію від систем централізованого теплопостачання) до опалювального періоду 2021-2022 років (далі – ОП). Це передбачено Планом заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства України до осінньо-зимового періоду 2021/22 року та його проходження.

За результатами інформації, що надається суб’єктами господарювання у сфері теплопостачання, територіальними органами Держенергонагляду проводиться аналіз стану підготовки теплопостачальних організацій і споживачів теплової енергії до ОП 2021-2022 років.

Так, представниками Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області з виїздом на місце проведено моніторинг стану підготовки теплового господарства до ОП. Огляд здійснено за зверненням Шепетівського підприємства теплових мереж (пров. Короленка, 1-А). Дане підприємство надає послуги з опалення споживачам теплової енергії в м. Шепетівка.

У ході моніторингу чотирьох котелень підприємства інспекторами перевірено роботу з підготовки теплового господарства до ОП та проведено огляд устаткування, його технічний стан й організацію експлуатації теплових установок і мереж.

Під час огляду виявлено низку порушень нормативних документів у галузі теплопостачання, зокрема:

  • не виконано ремонт мережного насосу № 3 системи теплопостачання у котельні (вул. Залізнична, 77) та його наладки;
  • відсутня теплова ізоляція трубопроводів на виході із котлів № 3, № 4, № 5 Ду 250 мм. – 12,0 п. м. у котельні (просп. Миру, 38 А);
  • вимагають перегляду виконавчі схеми теплових мереж і схеми котелень підприємства з нумерацією запірної та регулювальної арматури;
  • на підприємстві не ведеться журнал обліку технологічних порушень, в якому  у хронологічному порядку реєструються всі технологічні порушення відповідно до Інструкції з обліку та розслідування технологічних порушень в роботі енергетичного господарства споживачів.

За результатами проведеного моніторингу Управлінням оформлено відповідну довідку, де зазначено виявлені зауваження. Також підготовлено та направлено на адресу підприємства рекомендаційний лист, в якому запропоновано (з метою підготовки та належного проходження ОП) усунути виявлені порушення і повідомити про виконання Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області.

Представники Управління Держенергонагляду у Рівненській області за зверненнями споживачів теплової енергії соціальної сфери взяли участь у роботі трьох комісій суб’єктів господарювання з підтвердження готовності їх теплового господарства до роботи в ОП 2021-2022 років.

Так, 01.07.2021 оглянуто адміністрацію Дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Верес» Рівненської міської ради. 06.07.2021 оглянуто КНП «Міська стоматологічна поліклініка» Рівненської міської ради. 07.07.2021 оглянуто заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 32 Рівненської міської.

Під час моніторингів встановлено, що заплановані заходи з підготовки теплових господарств ДЮСШ, полікліники та ЗДО виконано у повному обсязі, зокрема:

  • проведено ремонт і ревізію запірної арматури;
  • проведено гідропневматичну промивку системи опалення (надано підтверджуючий Акт);
  • проведено гідравлічні випробування системи опалення (надано підтверджуючий Акт);
  • розроблено та затверджено заходи з підготовки до роботи в опалювальний період.

В результаті заходів Управлінням видано усім трьом суб’єктам господарювання Акти готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2021-2022 років.

Представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області минулого тижня взяли участь у роботі чотирьох комісій суб’єктів господарювання (які здійснюють діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії) з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП: ВО «Костянтинівкатепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго», ВО «Дружківкатепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго», ВО «Мирноградтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго» та ВО «Волновахаміжрайтепломережа» ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго».

Під час моніторингу було перевірено стан готовності до роботи в ОП 21 котельні, з них 18 котельням підписано Акти стану готовності.

Загалом з травня 2021 року представники Управління взяли участь у роботі 12 комісій теплопостачальних організацій з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП. Перевірено стан готовності 70 котелень. 64 котельням підписано відповідні Акти стану готовності. Крім того, взято участь у роботі 2 комісій суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП. Підписано 2 Акти стану готовності об’єктам споживачів та 2 Акти готовності теплового господарства суб’єктам господарювання (споживачам теплової енергії).

Держенергонагляд вкотре наголошує, що тільки чітко спланована, технологічно й організаційно забезпечена робота з підготовки теплових господарств країни може гарантувати стале і надійне функціонування теплоенергетичного сектору в опалювальний період 2021-2022 років.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux