• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
В областях розглянуто звернення громадян щодо електропостачання
опубліковано 10 вересня 2020 року о 09:26

Представниками Управління Держенергонагляду у Донецькій області розглянуто звернення ОКП «Донецьктеплокомуненерго» щодо забезпечення надійного електропостачання котельні «Олімп» ВП ВО «Мирноградтепломережа». Зокрема, було надано роз’яснення, в якому зазначено, що межа експлуатаційної відповідальності та точка розподілу електричної енергії встановлюються на межі балансової належності споживача, якщо до електричних мереж оператора системи розподілу приєднані електричні мережі, які на підставі права власності не належать жодному суб’єкту господарювання та через які електрична енергія передається до технологічних електричних мереж споживача (відповідно до пункту 2.2.10 Правил роздрібного ринку електричної енергії).

Такі електричні мережі в установленому законодавством порядку мають бути передані оператору системи розподілу, до мереж якого вони приєднані.

Управління рекомендувало ДП «Мирноградвугілля», ДФ ДП «Регіональні електричні мережі» та ОКП «Донецьктеплокомуненерго» вирішити питання щодо електропостачання у відповідності до вимог чинних нормативно-правових актів, а також привести у відповідність стан договірних відносин у частині балансової та експлуатаційної відповідальності сторін. Крім того, у найкоротший термін ініціювати вирішення питання щодо передачі оператору системи розподілу безгосподарських електричних мереж в порядку, установленому законодавством України.

Водночас Управлінням Держенергонагляду у Запорізькій області розглянуто звернення КП «Бердянсьководоканал» Бердянської міської ради щодо довготривалого знеструмлення електроустановок Луначарського комплексу артезіанських свердловин КП «Бердянськводоканал» (далі – комплекс).

За інформацією ПАТ «Запоріжжяобленерго», 28 липня 2020 року сталася аварія на ПС 150/10 кВ «Морська» ПрАТ «Завод «Прилив» і було знеструмлено Ф-3 та Ф-4 (що знаходяться на балансі ПАТ «Запоріжжяобленерго»), від яких підключено розподільчий пункт 10 кВ РП-30 Луначарського комплексу артезіанських свердловин КП «Бердянськводоканал».

Бердянським міськрайонним районом електричних мереж ПАТ «Запоріжжяобленерго» 12 серпня 2020 року виконано тимчасове підключення РП-30 комплексу після вирішення організаційно–технічних питань.

За інформацією, наданою КП «Бердянськводоканал» та ПАТ «Запоріжжяобленерго», струмоприймачі комплексу належать до ІІ категорії з надійності електропостачання згідно з умовами Договору про надання послуг з розподілу електричної енергії (далі – договір).

Відповідно до вимог пункту 1.2.19 глави 1.2 розділу І Правил улаштування електроустановок (далі – ПУЕ), електроприймачі ІІ категорії необхідно забезпечувати електроенергією від двох незалежних взаєморезервуючих джерел живлення.

Таким чином, у зв’язку з пошкодженням електроустановок від яких отримує електричну енергію комплекс та підключенням за тимчасовою схемою електропостачання по одній лінії 10 кВ з боку ПАТ «Запоріжжяобленерго», було порушено умови договору та вимоги пункту 1.2.19 глави 1.2 розділу І ПУЕ щодо надійності електропостачання електроприймачів комплексу.

Враховуючи зазначене, Управлінням на адресу ПАТ «Запоріжжяобленерго» направлено лист з вимогами вжиття заходів із забезпечення дотримання рівня надійності (безперервності) електропостачання комплексу у найкоротші терміни заходів.

Зі свого боку, Управлінням Держенергонагляду у Тернопільській області розглянуто звернення громадянина с. Нова Брикуля Теребовлянського району щодо неправомірних, на його думку, дій працівників Теребовлянського РЕМ ВАТ «Тернопільобленерго» з припинення послуги з розподілу електричної енергії за адресою заявника. Під час розгляду звернення встановлено, що відключення помешкання громадянина від електропостачання визнано безпідставним та неправомірним. Комісією Інформаційно-консультаційного центру ВАТ «Тернопільобленерго» прийнято рішення відновити електропостачання приватного домогосподарства заявника.

Крім того, у м. Вінниця минулого тижня відбулося засідання комісії ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ», у якому взяв участь представник Управління Держенергонагляду у Вінницькій області.

Під час заходу розглянуто звернення мешканки м. Могилів-Подільський щодо розрахунків за спожиту електричну енергію. У ході засідання було заслухано усіх членів комісії та скаржника. Комісією розглянуто усі наявні документи та прийнято наступні рішення:

  • АТ «Вінницяобленерго» має використовувати достовірні показники приладів обліку електроенергії при формуванні обсягів споживання електроенергії у розрахункових періодах для передачі їх постачальнику;
  • ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» має оперативно виконати перерахунок вартості спожитої електроенергії та надати відповідний рахунок за серпень місяць 2020 року споживачу, після проведеного оператором системи розподілу коригування споживання електроенергії та надходження у базу даних відповідної інформації про коригування;
  • споживач повинен передавати показники лічильника у період за 2 дні до кінця календарного місяця по 3-ій календарний день наступного розрахункового періоду в колцентр АТ «Вінницяобленерго».

Також завершено розгляд звернення жителя смт Вапнярка Томашпільського району щодо приєднання до електричних мереж (зміна технічних параметрів) житлового будинку. За результатами розгляду звернення споживачу направлено лист, в якому Управління Держенергонагляду у Вінницькій області рекомендувало АТ «Вінницяобленерго» негайно розпочати процедуру з приведення договірних відносин між АТ «Вінницяобленерго» в особі СО «Крижопільські ЕМ» та Вапнярською сільською радою у відповідність до вимог нормативно-технічної документації та надати споживачу послугу з приєднання, відповідно до порядку, зазначеному у Кодексі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux