• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У регіонах продовжуються моніторинги об’єктів електроенергетики
опубліковано 18 грудня 2020 року о 09:15

Управління Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги електроенергетичних підприємств відповідно до Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період (далі – ОЗП).

Так, представники Управління Держенергонагляду у Тернопільській області взяли участь у роботі комісії з перевірки готовності виробників електроенергії до роботи в ОЗП. За результатами роботи комісії з’ясовано, що сонячну електростанцію (ТОВ «Е-СЕЙФ ІНВЕСТ») та Топольківську ГЕС (ТзОВ «Топольки») підготовлено до роботи в ОЗП. Відтак, виробникам електроенергії видано Акти готовності до роботи в ОЗП.

На Луганщині за результатами роботи комісії з перевірки готовності об’єктів електричних мереж, участь у якій брали представники Управління Держенергонагляду, підписано Акт готовності до роботи в ОЗП ЛФ ДП «Регіональні електричні мережі».

Водночас інспектори Управління Держенергонагляду у Запорізькій області взяли участь в обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови Запорізької ОДА. В ході зустрічі представниками Управління було проінформовано про невідкладність проведення необхідних моніторингових заходів щодо наявності та технічного стану резервних джерел електричного живлення закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, та об’єктів тепло- і енергозабезпечення, а також надійності функціонування електричних мереж закладів охорони здоров’я.

За результатами наради прийнято рішення про проведення спільних оглядів у визначені терміни.

Крім того, на виконання вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498 (далі – Порядок), представники Управлінь Держенергонагляду у регіонах видають Акти щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання (далі – Акт).

Так, станом на 11 грудня представниками Управління Держенергонагляду у Донецькій області на підставі отриманих звернень складено 19 Актів по 616 багатоквартирним будинкам області з метою застосування ліцензіатами з постачання електричної енергії відповідного тарифу на електроенергію для населення в опалювальний період.

На Волині та Черкащині складено по 1 Акту, а в Одеській області – 4 Акти, зокрема:

  • Савранський район (1 Акт) – 13 будинків;
  • Біляївський район (2 Акти) – 31 будинок;
  • Ізмаїльський район (1 Акт) – 4 будинки.

У Запоріжжі оформлено відповідні Акти на 22 багатоквартирні будинки обласного центру та на 290 – по області, а саме: м. Мелітополь – 1, м. Пологи – 4, м. Токмак – 13, м. Оріхів – 2, смт Більмак – 33, смт Велика Білозерка – 15, с. Комиш-Зоря – 20, смт Приазовське – 50, смт Розівка – 45, смт Чернігівка – 46, смт Степногірськ – 32, смт Мирне – 5, смт Молочанськ – 5, с. Федорівка – 2, с. Новоуспенівка – 7, с. Чкалівське – 1, Запорізький район – 9.

Нагадаємо, що відповідний тариф на електроенергію застосовується з наступного розрахункового періоду після складання Держенергонаглядом Акта щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання відповідно до підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux