• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Триває аналіз Планів-графіків розчистки трас повітряних ліній електропередачі
опубліковано 24 грудня 2020 року о 08:50

Представниками Управлінь Держенергонагляду в областях продовжується вибірковий контроль повноти та достовірності інформації щодо занесених ділянок повітряних ліній (ПЛ) до Планів-графіків розчистки трас ПЛ 0,4-110 (150) кВ на 2021 рік, розроблених операторами системи розподілу (ОСР).

Так, протягом тижня представники Управління Держенергонагляду у Рівненській області здійснили вибірковий контроль повноти та достовірності обсягів розчистки трас, передбачених Планом-графіком розчистки трас ПЛ-0,4-110 (150) кВ ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2021 рік.

У результаті аналізу було виявлено факти включення до Плану-графіка ділянок (прогонів) ПЛ, які згідно листів огляду не потребують розчистки, та факти невірного обрахунку у Плані-графіку обсягів чистки трас ПЛ, а саме:

  • ділянки ліній, на яких розчистка проводилася у попередні п’ять років;
  • ділянки ліній, на яких розчистка не потребується.

За результатами моніторингу оформлено відповідну довідку. Зауваження, виявлені під час проведення заходу, Управлінням направлено керівництву ОСР з рекомендацією врахувати надані пропозиції під час подальшого коригування плану розчистки трас ПЛ.

Зі свого боку, представниками Управління Держенергонагляду у Закарпатській області завершено аналіз усунення зауважень, що були виявлені під час проведення моніторингу щодо повноти якості та достовірності обсягів розчистки трас повітряних ліній електропередачі напругою 0,4-110 (150) кВ ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на 2021 рік. За результатами заходу встановлено, що зауваження у зведених планах розчистки трас ПЛ усунуто.

Крім того, на Полтавщині представниками Управління Держенергонагляду у грудні цього року проведено розгляд Плану-графіка з розчистки трас АТ «Полтаваобленерго» на 2021 рік. За результатами розгляду було виявлено зауваження, про які письмово повідомлено ОСР. Після усунення зауважень, План-графік було погоджено Управлінням.

Також проведено моніторинг корегування річного Плану-графіка розчистки трас ПЛ напругою 0,4-10-150 кВ ПАТ «Черкасиобленерго» на 2021 рік відповідно до зауважень Управління Держенергонагляду у Черкаській області. ОСР вніс зміни до Плану-графіка та повторно подав його на затвердження, після чого даний План-графік було погоджено Управлінням.

На Вінниччині Управлінням Держенергонагляду проведено вибірковий контроль повноти, якості й достовірності обсягів розчистки трас та аналіз Плану-графіка розчистки трас ПЛ 0,4-110 (150) кВ на 2021 рік і зведених планів розчистки трас ПЛ 0,4-110 (150) кВ на 2021 рік АТ «Вінницяобленерго». У результаті заходу Управлінням було надано ОСР зауваження до Плану-графіка та після усунення недоліків з боку ОСР, План-графік було погоджено Управлінням.

Крім того, Управлінням Держенергонагляду у Запорізькій області проведено вибірковий контроль повноти та достовірності Плану-графіка розчистки трас ПЛ 0,4-110 (150) кВ ПАТ «Запоріжжяобленерго» на 2021 рік. В результаті заходу Управлінням складено довідку з виявленими зауваженнями та направлено лист до ОСР з відповідними рекомендаціями. У відповідь ОСР повідомив про врахування зауважень у повному обсязі та внесення відповідних змін до Плану-графіка.

На Донеччині фахівцями Управління проводився вибірковий контроль повноти та достовірності інформації зведених планів розчистки трас ПЛ, занесених ділянок ПЛ до Плану-графіка розчистки трас ПЛ 0,4-110 кВ на 2021 рік АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі» та Донецької філії ДП «Регіональні мережі».

За результатами моніторингу встановлено:

  • 150 фактів неякісного планування робіт з розчистки трас ПЛ та 20 фактів щодо технічного стану ПЛ в АТ «ДТЕК Донецькі електромережі»;
  • 8 фактів неякісного планування робіт з розчистки трас ПЛ та 5 фактів щодо технічного стану ПЛ у Донецькій філії ДП «Регіональні електричні мережі»;
  • 6 фактів неякісного планування робіт з розчистки трас ПЛ ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля»;
  • 9 фактів неякісного планування робіт з розчистки трас ПЛ ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі».

Основні зауваження, виявленні під час проведення вибіркового контролю повноти та достовірності інформації, внесеної до Плану-графіка:

  • не завжди враховано п’ятирічний цикл виконання робіт;
  • завищення обсягів з розчистки трас ПЛ;
  • загальна протяжність трас ПЛ у Плані-графіку не відповідає паспортним даним.

Відтак Управлінням надіслано листи з рекомендаціями щодо усунення виявлених невідповідностей.

Донецька філія ДП «Регіональні електричні мережі» та ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», врахувавши зауваження Управління, надали на розгляд скориговані Плани-графіки, які було погоджено.

Управлінням не погоджено План-графік і зведений план розчистки трас ПЛ 0,4-110 кВ на 2021 рік АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» та ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі» у зв’язку з виявленими невідповідностями вимогам нормативно-технічних документів.

Як повідомлялося раніше, Держенергонаглядом розглянуто проєкти інвестиційних програм операторів системи розподілу на 2021 рік.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux