• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підприємства теплового комплексу продовжують готуватися до опалювального сезону
опубліковано 03 липня 2020 року о 14:47

Підприємства – виробники теплової енергії централізованого теплопостачання України подовжують підготовку теплових господарств до прийдешнього опалювального періоду 2020-2021 років. Державні інспектори територіальних Управлінь Держенергонагляду здійснюють моніторинг таких робіт із наданням консультативної допомоги.

Так, представники Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Чернігівській області взяли участь у роботі комісії з визначання стану готовності об’єктів підприємства АТ «ОТКЕ» до роботи в опалювальному періоді.

Комісією було здійснено огляд 7 котелень підприємства у м. Чернігів, у результаті якого були виявлені наступні недоліки:

  • на енергетичному обладнанні та трубопроводах котелень по вул. Гагаріна та вул. Малясова встановлено манометри, що не пройшли чергову державну повірку;
  • в котельнях по вул. Гагаріна та вул. Малясова схема технологічного устаткування, схема зовнішніх теплових мереж не переглядались більше двох років.

Комісія встановила, що котельні по вул. Гагаріна та вул. Малясова не готові до наступного опалювального періоду 2020-2021 років. Керівнику підприємства надіслано лист щодо своєчасного усунення виявлених порушень.

Триває підготовка до опалювального періоду і в інших містах, зокрема:

  • проведено ремонтні роботи на розподільчих теплових мережах КЕП «Чернігівська ТЕЦ»;
  • завершено ремонтні роботи на розподільчих теплових мережах системи опалення КП «Прилукитепловодопостачання» по вул. Вавілова та вул. Ярмаркова у м. Прилуки;
  • проведено гідравлічні випробування розподільчих теплових мереж КП «Управління житлово-комунального господарства» Белгородського кварталу у м. Славутич Київської області. Розпочато ремонтні роботи розподільчих теплових мереж Белгородського кварталу та магістральних теплових мережах у Добриненському кварталі;
  • подовжуються ремонтні роботи на теплових мережах ТОВ «НіжинТеплоМережі» по вул. Корчагина та вул. Шевченка у м. Ніжин;
  • завершуються ремонтні роботи на теплових мережах АТ «Облтеплокомуненерго» після гідравлічних випробувань по вул. Одинцова, вул. Г.Полуботка, проспекту Перемоги та вул. Михнюка у м. Чернігів.

Водночас, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у засіданнях робочих груп із контролю за ходом підготовки до роботи в осінньо-зимових умовах 2020 – 2021 років Волновахської райдержадміністрації та військово–цивільної адміністрації м. Авдіївка Донецької області.

Крім того, представник Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяв участь у роботі комісії ОКПЕ «Донецьктеплокомуненерго» ВО «Костянтинівкатепломережа» (м. Костянтинівка) щодо перевірки стану готовності теплового господарства котелень до роботи в опалювальний період 2020 – 2021 років. Проведено перевірку теплового господарства 8 котелень, у результаті якої визнано готовими до роботи лише 3 котельні. На інших котельнях ведуться роботи з усунення виявлених невідповідностей.

У Херсонські області проведено моніторинг з питань готовності об'єктів теплового господарства в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж до роботи в опалювальний період 2020-2021 років на 6 теплових об’єктах МКП «Херсонтеплоенерго». У результаті було виявлено 19 зауважень щодо технічного стану теплових мереж, про що було складено відповідну Довідку.

У Полтавській області представники Управління взяли участь у двох засіданнях обласної координаційної комісії ради з контролю за виконанням заходів з підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років, на яких було розглянуто питання про хід підготовки житлово-комунального господарства м. Полтава та  Полтавського району до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Нагадаємо, єдиний порядок підготовки теплових господарств до опалювального періоду встановлено Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Порядок поширюються на суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, транспортування теплової енергії та надання послуг з теплопостачання (опалення та ГВП). Також – на споживачів теплової енергії незалежно від організаційно-правових форм та форм власності.

Порядок організації підготовки об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період визначено відповідним Положенням, затвердженим наказом Міністерства палива та енергетики України від 07.07.2006 № 231.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux