• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інспектори в регіонах здійснили перевірку знань у осіб, відповідальних за електро- та теплогосподарства
опубліковано 26 березня 2020 року о 09:10

Технічну екплуатацію електро- та теплоустановок і мереж повинні здійснювати підготовлені фахівці. Це передбачено Правилами технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 25 липня 2006 року № 258, а також Правилами технічної експлуатації теплових установок та мереж, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики України від 14 лютого 2007 року № 71.

Такі працівники, у процесі трудової діяльності, зобов’язані проходити навчання з питань технічної експлуатації електро- та теплоустановок і мереж відповідно до зазначених Правил. Перевірку знань проводить центральна комісія споживача з перевірки знань за участі представників Держенергонагляду.

Перевірка знань кожного працівника здійснюється індивідуально за білетами (затвердженими керівником центральної комісії споживача з перевірки знань) або за допомогою тестування із наступним опитуванням. Результати зазначеної перевірки оформляються протоколом та записуються у журналі перевірки знань.

Для прикладу, з початку березня до моменту запровадження карантину представники Управлінь Дердженергонагляду у регіонах взяли участь у роботі комісій з перевірки знань вищезазначених Правил.

Так, на Львівщині було здійснено перевірку знань Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж у керівників та технічного персоналу ЛМКП «Львівтеплоенерго». В результаті, усі 86 працівників успішно її пройшли. Також інспектори Управління Держенергонагляду у Львівській області взяли участь у роботі комісії з перевірки знань у осіб, відповідальних за електрогосподарства. Так, успішно пройшли перевірку знань з питань технічної експлуатації електроустановок споживачів 36 працівників Регіональної філії «Львівська залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» та 34 – відділу освіти Стрийської міської ради.

Зі свого боку, на Херсонщині перевірка знань Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів проходила у представників ТОВ «Херсонський навчально-курсовий комбінат «Професіонал» (140 осіб), ТОВ НКК «Херсонбуд» (40 працівників) та ДП «Чорноморський експертно-технічний центр держпраці» (7 людей). За результатами перевірок знань, усі особи їх успішно пройшли.

Крім того, представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у роботі семи комісій з перевірки знань Правил технічної есплуатації електроустановок споживачів, зокрема:

  • у спеціалізованих навчальних закладах: ТОВ «Торінтерм» (м. Лиман), ТОВ «Регіональний навчальний центр» (м. Покровськ), Комунальне підприємство «Учбово-консультаційний центр» (м. Маріуполь) та ТОВ «Учбово-експертний центр з охорони праці» (м. Маріуполь). Перевірку знань проходило 112 працівників, з яких 7 – отримали незадовільну оцінку;
  • у споживача Донецької філії Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (м. Краматорськ, м. Бахмут, м. Покровськ). Успішно пройшли перевірку знань 14 осіб.

Особи, які отримали незадовільну оцінку за результатами перевірки знань, до самостійної роботи не допускаються та повинні пройти позачергову перевірку знань у строки, визначені комісією з перевірки знань, але не раніше ніж через один місяць після отриманої незадовільної оцінки.

Також успішно пройшли перевірку знань з питань технічної експлуатації електроустановок споживачів 173 працівника у Чернігівській області, 76 – у Волинській, 68 – у Вінницькій, 47 – у Тернопільсьій, 14 – у Кіровоградській та 155 – у м. Києві. Крім того, у м. Києві ще 36 людей успішно пройшли перевірку знань з питань технічної експлуатації теплових установок і мереж.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux