• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Руслан Слободян перебуває на Закарпатті з інспекційною поїздкою
опубліковано 02 лютого 2023 року о 15:17

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян 2 лютого перебуває з робочою поїздкою на Закарпатті.

Метою візиту стали ознайомлення із ситуацією в енергетиці регіону, роботою оператора систем розподілу ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та Управління Держенергонагляду у Закарпатській області.

Передумова такого візиту – велика кількість звернень споживачів електричної енергії з питань обмеження електропостачання до Держенергонагляду. Закарпаття протягом січня цього року посідає четверте місце за кількістю звернень до відомства. З початку року очільник інспекції вже відвідав регіони-лідери за кількістю звернень: Київщину та Одещину. Серед зазначених областей, енергетична інфраструктура Закарпаття зазнала найменших руйнувань з боку ракетних обстрілів рф. Проте, кількість скарг з питань обмеження електропостачання із цього регіону зберігається на стабільно високому рівні.

Руслан Слободян зустрівся з керівництвом області та обговорив нагальні проблеми енергозабезпечення регіону й шляхи їх розв’язання.

Також Голова Держенергонагляду відвідав головний диспетчерський пункт оператора систем розподілу ПрАТ «Закарпаттяобленерго», де зустрівся із керівництвом компанії. Руслан Слободян окремо наголосив на безумовному виконанні приписів інспекції, наданих за результатами позапланових перевірок, та усуненні всіх зауважень у визначені терміни.

Очільник відомства нагадав, що у грудні минулого і січні поточного року Держенергонагляд здійснив позапланові перевірки ПрАТ «Закарпаттяобленерго» щодо справедливості розподілу електроенергії та дотримання графіків відключень у регіоні. «Перевірки проведено, приписи із виявленими порушеннями видано. У них встановлено досить стислі терміни усунення виявлених зауважень – 10 лютого. І Держенергонагляд, у свою чергу, проконтролює їх усунення», – зазначив Руслан Слободян.

Також, за словами Голови Держенергонагляду, одним з можливих рішень покращення ситуації з електропостачанням Закарпаття є імпорт електроенергії з Європи. «Бізнес, особливо експортоорієнтований, може укладати контракти на постачання електроенергії з Європи і Закарпаття в цьому сенсі є найсприятливішим для цього регіоном», – додав він. Адже імпортована електроенергія не підпадає під графіки відключень. У свою чергу, вивільнена бізнесом українська електроенергія може постачатися споживачам у рамках наданих лімітів, що скоротить кількість і тривалість обмеження енергопостачання за графіками відключень.

Крім того, очільник відомства ознайомився із роботою диспетчерських пунктів декількох структурних підрозділів оператора систем розподілу. Окремо акцентовано увагу на дотриманні графіків вимкнення електроенергії, застосування таких графіків до побутових споживачів, заживлених спільними мережами з об’єктами критичної інфраструктури, незастосування графіків вимкнення до об’єктів критичної інфраструктури.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux