• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На будинки, у яких відсутнє централізоване опалення та газопостачання, видаються відповідні акти
опубліковано 04 січня 2021 року о 15:10

Держенергонагляд забезпечує видачу актів щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування в зазначених будинках систем централізованого теплопостачання (далі – Акт) відповідно до вимог Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року №498. Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 року №1263-р «Про внесення змін до плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2020/21 року та його проходження».

Так, Управлінням Держенергонагляду у Запорізькій області на адреси всіх органів місцевого самоврядування області було направлено листи щодо надання інформації про підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків і відсутності або нефункціонування систем централізованого теплопостачання.

На підставі отриманої інформації проводиться активна робота щодо забезпечення видачі відповідних Актів. На сьогодні оформлено відповідні Акти на багатоквартирні будинки у: м. Пологи – 1 Акт на 4 будинки, м. Токмак – 1 Акт на 13 будинків, смт Більмак – 1 Акт на 33 будинки, смт Велика Білозерка – 1 Акт на 15 будинків, смт Приазовське – 1 Акт на 50 будинків, смт Розовка – 1 Акт на 45 будинків, смт Ченігівка – 1 Акт на 46 будинків, смт Степногірськ – 1 Акт на 32 будинка, смт Мирне – 1 Акт на 5 будинків, с. Комиш-Зоря – 1 Акт на 20 будинків та с. Федорівка – 1 Акт на 2 будинка.

Акти, які знаходяться на стадії оформлення: м. Запоріжжя – 22 будинка, м. Мелітополь – 1 будинок, м. Оріхів – 2 будинка, смт Молочанськ – 5 будинків, с. Новоуспенівка – 7 будинків, Запорізький район – 9 будинків та с. Чкалівське – 1 будинок.

Зі свого боку, на запит Управління Держенергонагляду у м. Київ надійшов лист від Київської міської державної адміністрації стосовно інформації про будинки, в яких відсутня газифікація природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання. Інформація опрацьовується та знаходиться на контролі Держенергонагляду.

Водночас у грудні 2020 року до Управління звернувся мешканець багатоквартирного будинку за адресою вул. Цісик Квітки у м. Київ, щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом та відсутності централізованого опалення у багатоквартирному будинку. Управлінням було направлено запити до органів місцевого самоврядування й теплопостачальної організації та отримано інформацію щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом та відсутності або нефункціонування систем централізованого теплопостачання багатоквартирного будинку. В результаті Управлінням було складено відповідний акт, примірники якого було надіслано Київській міській державній адміністрації, Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації, ТОВ «Київські енергетичні послуги» та копію НКРЕКП.

Довідково:

Підпунктом 2.1. пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року №498, передбачено, що населенню, яке проживає у багатоквартирних будинках (житлові будинки з трьома та більше квартирами), не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, відпуск електричної енергії проводиться за тарифом, установленим для населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі у житлових будинках готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (або електроустановками і кухонними електроплитами).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux