• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Держенергонаглядом рекомендовано відновити споживачу постачання електроенергії
опубліковано 27 серпня 2021 року о 09:17

Управлінням Держенергонагляду у Донецькій області рекомендовано АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» (далі – ОСР) відновити розподіл (передачу) електричної енергії юридичній особі у м. Краматорськ.

У ході розгляду звернення юридичної особи (споживача електричної енергії ТОВ «Варта» (споживач)), що надійшло до Держенергонагляду, фахівцями Управління встановлено, що ОСР під час здійснення технічних заходів щодо припинення розподілу електричної енергії споживачу порушив вимоги нормативних документів у галузі електроенергетики, а саме:

  • в частині встановлення факту наявності підстав припинення повністю або частково постачання (розподілу або передачі) електричної енергії споживачу;
  • в частині дотримання термінів попередження споживача - не пізніше ніж за 5 робочих днів до дня припинення електропостачання;
  • в частині здійснення фіксації показів приладу обліку споживача на момент припинення розподілу електричної енергії у присутності споживача.

Відтак, Управлінням рекомендовано ОСР відновити розподіл (передачу) електричної енергії споживачу та в подальшому дотримуватися вимог нормативно-правових актів і права споживача отримувати якісні послуги з розподілу (передачі), постачання та комерційного обліку електроенергії.

Також Управлінням здійснено розгляд звернення жительки м. Маріуполь стосовно припинення електропостачання до її помешкання. Під час розгляду звернення 10.08.2021 представником ОСР було виконано заміну пошкодженого приладу обліку у квартирі заявниці та відновлено електропостачання. Таким чином, питання, яке було порушено у зверненні, вирішено по суті.

Крім того, здійснено розгляд колективного звернення мешканців села Калинівка Бахмутського району стосовно відсутності електропостачання до житлових будинків, які розташовані по провулку Лісовий.

За результатами розгляду звернення встановлено, що до жовтня 2019 року електропостачання житлових будинків заявників здійснювалось від електричних мереж, які знаходяться на балансі та технічному обслуговуванні споживача електричної енергії (Міський відділ освіти Часовоярської об’єднаної територіальної громади).

У зв’язку з пошкодженням 05.10.2019 електричного обладнання в мережах споживача, персоналом Бахмутського РЕМ ОСР було відключено трансформаторну підстанцію (ТП) комутаційним апаратом по стороні 6 кВ та надана телефонограма власнику електроустановки щодо необхідності виконання ремонтних робіт. За інформацією ОСР, протягом 2020-2021 років звернень від власника ТП до ОСР щодо включення електроустановки після виконання ремонтних робіт не надходило.

Під час розгляду звернення представником Держенергонагляду спільно з представниками ОСР проведено огляд технічного стану електричних мереж споживача. У ході заходу виявлено факти порушення вимог нормативних документів у галузі електроенергетики щодо технічного стану електромереж, у тому числі, які не дозволяють відновити електропостачання до житлових будинків заявників за схемою нормального режиму.

У червні 2021 року двома мешканцями провулку Лісовий с. Калинівка прийнято рішення щодо зміни точки приєднання до електричних мереж ОСР. Відповідно між ОСР та заявниками укладено договори щодо приєднання електроустановок споживача до електричних мереж ОСР за стандартним типом приєднання. Фактично, на час розгляду звернення, подача робочої напруги в узгоджену точку приєднання ОСР не виконана.

Фахівцями Управлінням встановлено, що ОСР порушив дотримання порядку та строку надання послуги зі стандартного приєднання для електроустановок замовника першого ступеня потужності. Управлінням направлено відповідь заявникам з відповідними роз’ясненнями.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux