• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
За сприяння Держенергонагляду замінено аварійну електроопору
опубліковано 19 серпня 2021 року о 11:08

Фахівці Управління Держенергонагляду у Донецькій області посприяли у розв’язанні питання щодо заміни пошкодженої опори ліній електропередачі біля будинку мешканки м. Маріуполь.

Так, у ході розгляду відповідного звернення, за сприяння Управління, оператором системи розподілу (ОСР) направлено бригаду для виконання робіт із заміни аварійної опори. У результаті було виконано встановлення опори № 20 ПЛ-0,4 кВ від ТП-350 у відповідності до вимог нормативних документів у галузі електроенергетики.

Крім того, Управлінням здійснено розгляд ще 4 звернень споживачів електричної енергії. За трьома з них ініційовано проведення позапланових заходів на об’єктах ОСР. Питання, порушені у зверненнях, стосувалися відкриття особового рахунку й встановлення електролічильника, приєднання електроустановок замовника до електромереж ОСР та постачання електричної енергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державних стандартів.

Також Управлінням Держенергонагляду в Хмельницькій області розглянуто звернення закладу, що надає медичні послуги населенню, щодо технологічних порушень в електричних мережах ОСР, що спричинили аварійні зупинки медичного обладнання.

Під час розгляду звернення встановлено, що у період з 01.07.2020 по 30.06.2021 в контакт-центрі ОСР зафіксовано лише 1 звернення від заявника щодо перерви електропостачання загальною тривалістю 9 год. 55 хв. Інших звернень до ОСР протягом даного періоду не зареєстровано.

Упродовж попередніх 12 місяців у Хмельницькому міському РЕМ ОСР не зареєстровано жодного технологічного порушення цехового обліку в ТП-44 і ТП-722, від яких заживлено медичні центри установи заявника.

За результатами розгляду звернення Управлінням надано заявнику обґрунтовану та вичерпну відповідь, а також рекомендації щодо розв’язання порушеного питання. Зокрема, було рекомендовано звернутись до ОСР із заявою про приєднання до електричних мереж для розроблення технічних умов на приєднання відповідно до пункту 4.5.3 Кодексу системи розподілу з метою забезпечення медичних центрів категорією з надійності електропостачання струмоприймачів, визначеною ДБН В.2.5-23:2010 «Проектування електрообладнання об’єктів цивільного призначення».

Управлінням Держенергонагляду у Вінницькій області завершено розгляд звернення мешканки обласного центра щодо приєднання до електричних мереж ОСР сонячної електростанції.

Працівниками Управління здійснено виїзд на місце та проведено повторні вимірювання з урахуванням зауважень заявника. Після проведених вимірювань тип приєднання був визначений як стандартний. Фахівцями ОСР підготовлено відповідний договір про стандартне приєднання до електричних мереж системи розподілу та технічні умови стандартного приєднання. Таким чином питання вирішено на користь заявника.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux