• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відновлення енергетичної інфраструктури: Київська область
опубліковано 07 квітня 2023 року о 08:30

Від початку повномасштабного вторгнення рф критична інфраструктура Київської області стала однією з головних цілей військової агресії. Внаслідок ворожих обстрілів зазнали пошкоджень різного ступеню об’єкти енергетичної інфраструктури в сфері теплопостачання та в галузі електроенергетики. Зокрема, було пошкоджено або повністю зруйновано кілометри ліній електропередачі, сотні об’єктів електропостачання і теплопостачання (підстанції, котельні тощо).

Наразі в регіоні тривають активні відновлювальні та ремонтні роботи. Завдяки фахівцям теплопостачальних організацій та оператора систем розподілу (ОСР) в області відновлено близько 85% пошкоджених об’єктів електроенергетичної інфраструктури, а також майже всі котельні. І це враховуючи, що часто відновлення відбувались із ризиком для життя наших енергетиків та персоналу ремонтних бригад.

Відновлення електроенергетичної інфраструктури дозволяє забезпечити надійне та безперебійне енергозабезпечення для значної кількості споживачів.

На постійній основі фахівці Управління Держенергонагляду у Київській області беруть участь у роботі комісій щодо оглядів пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. Метою таких оглядів є оперативне виконання відновлювальних робіт пошкоджених об’єктів електричних мереж, забезпечення належного (сталого) електропостачання побутових споживачів, населених пунктів та споживачів, які критично впливають на забезпечення життєдіяльності регіону (об’єктів побутової, соціальної, телекомунікаційної та промислової інфраструктури тощо).


На сьогодні представники Держенергонагляду в Київській області взяли участь в огляді 879 пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. За результатами оглядів оформлено 681 дефектний акт. Інші акти знаходяться на стадії погодження.

Представниками Управлінням Держенергонагляду у Київській області протягом 2022 року здійснювалися перевірки стану готовності теплопостачальних організацій та споживачів теплової енергії до проходження опалювального періоду. Зазначені заходи сприяли своєчасному відновленню теплових господарств суб’єктів, забезпеченню підготовки до проходження опалювального періоду.

Також з метою підвищення якості та надійності функціонування теплового устаткування суб’єктів відносин у сфері теплопостачання під час проходження опалювального періоду, Держенергонагляд здійснює моніторинг проходження опалювального періоду соціально важливих закладів в області та надає відповідні рекомендації щодо усунення виявлених порушень вимог нормативних документів у галузі електроенергетики та теплопостачання.

Зазначимо, що раніше Голова Держенергонагляду Руслан Слободян ознайомився з ситуацією в енергетиці Київської області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux