• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Українські енергетики почали готуватися до прийдешнього опалювального сезону
опубліковано 27 квітня 2022 року о 08:30

Попри російсько-українську війну українські енергетики розпочали підготовку своїх теплових господарств до прийдешнього опалювального періоду 2022-2023 років (далі – ОП). Зі свого боку, Держенергонагляд здійснює моніторинг стану підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії та суб’єктів господарювання соціальної сфери, що отримують теплову енергію від систем централізованого теплопостачання, до ОП.

Так, днями представники Управління Держенергонагляду у Дніпропетровській області взяли участь у проведенні гідравлічних випробувань магістральних та розподільчих теплових мереж комунального підприємства «Теплоенерго», що в обласному центрі. 

Було встановлено, що підприємством відповідно до розроблених заходів з підготовки до ОП та складених графіків проведено гідравлічні випробування магістральних та розподільчих теплових мереж від котельні по вул. Космічна до котельні по вул. Підмогильного та центрального розподільчого пункту по бульвару Слави.

За результатами проведених гідравлічних випробувань тиском 10 кгс/см2 на виході із котельної по вул. Космічна виявлено пошкодження на відгалуженні (порив) магістральної теплової мережі Ø 600 мм, прокладеної підземно від будівлі котельні до ТК № 1. Гідравлічні випробування мережа не витримала – після виконання ремонтних робіт, проведено повторні гідравлічні випробування тиском 16 кгс/см2. Магістральна теплова мережа витримала гідравлічні випробування. 

Також проведено хімічне очищення пластинчастих теплообмінників у котельні вул. Підмогильного. Після очищення теплообмінники пройшли гідравлічні випробуванням тиском, витоків не виявлено, тиск – витримали.

У котельні по вул. Підмогильного проводяться ремонтні роботи з очищення фільтрів, перевірка підшипників і ущільнень насосів, перевіряється працездатність запірнорегулюючої арматури і автоматики.

За результатами проведених гідравлічних випробувань тиском 10 кгс/см2 на вводі центрального розподільчого пункту по бульвару Слави виявлено пошкодження (порив) подавальної теплової мережі Ø 150мм, протяжністю 5 м.п. Гідравлічні випробування мережа теплопостачання не витримала. Після виконання ремонтних робіт, проведено повторні гідравлічні випробування тиском 12 кгс/см2. Магістральна теплова мережа витримала гідравлічні випробування.

Усунення пошкоджень при виконанні гідравлічних випробувань теплових мереж буде враховано Управлінням при складанні Акту готовності комунального підприємства «Теплоенерго» до роботи в ОП.

У Рівненській області Управлінням Держенергонагляду підготовлено та надано до Департаменту житлово - комунального господарства енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА перелік пропозицій до формування заходів з підготовки господарського та паливно - енергетичного комплексу області та комплексної підготовки закладів освіти, охорони здоров’я, соціально-культурного призначення до роботи в ОП.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux