• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ризики опалювального сезону: що робити споживачам. Представники Держенергонагляду взяли участь у вебінарі
опубліковано 31 жовтня 2022 року о 10:30

27 жовтня 2022 року, відбувся вебінар «Ризики опалювального сезону: що робити споживачам», організований ГО «ДІКСІ ГРУП» в рамках проєкту USAID «Прозорість енергетичного сектору».

Як підготувати і захистити мережі в будинку або за його межами? Як ощадливо використовувати електричну і теплову енергію? На такі важливі питання сьогодення доповіли фахівці Держенергонагляду: Анатолій Замулко — заступник Голови Держенергонагляду; Володимир Клювак — директор Департаменту державного нагляду у галузі електроенергетики; Віталій Михайлович — директор Департаменту державного нагляду у сфері теплопостачання.

«Підставою щодо обмеження споживачів електричної енергії є надзвичайні ситуації в державі та/або об'єднаній енергетичній системі України. Графіки відключення застосовуються з метою запобігання порушенням режиму роботи ОЕС України внаслідок дефіциту електричної енергії та потужності» - підкреслив Анатолій Замулко. Також він додав, що в таких ситуаціях складаються і застосовуються графіки обмеження та аварійного відключення споживачів. Принциповим питанням на зараз є забезпечення усвідомлення всього населення України важливості дотримання графіків споживання електричної енергії, відповідно, кожен з нас повинен пам’ятати, що він є учасником енергетичного фронту.


Учасники вебінару заслухали інформацію від представників Держенергонагляду щодо дій побутових споживачів, що запобігають перевантаженню та аварійному відключенню електричних мереж будинку, як мінімізувати такі ризики під час аварійних та планових (погодинних) відключень електроенергії. Одночасно з цим, розглянуто питання щодо причин виникнення нестабільності параметрів струму.

Крім того, було розглянуто інформаційні пам’ятки, розроблені Держенергонаглядом, для мешканців багатоквартирних будинків щодо підготовки осель до опалювального періоду та уникнення перевантаження електромереж у зимову пору року.

Розглянули також питання ощадливого використання теплової енергії та вибору альтернативних джерел енергії. Фахівці Держенергонагляду наголосили на необхідності побудови підсиленої системи взаємодії теплопостачальних організацій та споживачів. Це є одним з шляхів забезпечення споживачів якісним теплопостачанням, якого вони потребують. Інспекція представила основні етапи підготовки теплопостачальних організацій до опалювального періоду.

Також учасники вебінару заслухали представників Міністерства розвитку громад та територій України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відносно того, як передбачити можливі проблеми цього опалювального сезону, як споживач може допомогти Україні пройти зиму, правил обігріву житла тощо.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux