• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Регіони готуються до прийдешньої зими
опубліковано 24 червня 2022 року о 13:03

В областях України місцева влада та теплоенергетики продовжують вживати заходів для підготовки теплових господарств для роботи у прийдешньому опалювальному періоді 2022–2023 років (далі – ОП). Зі свого боку фахівці Держенергонагляду продовжують брати участь у заходах з підготовки теплових господарств до роботи в ОП та здійснювати моніторинг суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з виробництва, транспортування і постачання теплової енергії щодо пошкоджень об’єктів теплопостачання внаслідок агресії з боку російської федерації.

Так, нещодавно начальник Управління Держенергонагляду у Київській області Володимир Рубанка взяв участь у робочій поїздці заступника голови Київської обласної військової адміністрації з метою огляду об’єктів житлово-комунального господарства в с. Мощун Гостомельської селищної громади, смт Гостомель, м. Буча та смт Бородянка в рамках підготовки до проходження ОП.

Представники робочої групи провели зустріч з начальниками Гостомельської та Бородянської військової адміністрації, представниками органів місцевого самоврядування та керівниками комунальних підприємств.

З метою актуалізації, перевірки стану відновлення об’єктів ЖКГ і електропостачання та сталої підготовки до проходження ОП у зазначених населених пунктах оглянуто об’єкти житлово-комунального господарства, зокрема ті, що зазнали пошкоджень (котельні, об’єкти водопостачання та водовідведення) та пошкоджені абонентські електричні мережі, якими здійснюється електропостачання, зокрема побутових споживачів, за постійною схемою. 

Наразі у цих населених пунктах тривають активні роботи з відновлення пошкоджених або зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури та підготовки вцілілих об’єктів до проходження ОП відповідно до вимог чинного законодавства.

Також керівник Управління взяв учать у засіданні колегії Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації). До порядку денного входило, у тому числі, питання стану підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально–культурного призначення Київської області до роботи в ОП.

В частині підготовки до ОП наголошено на необхідності мобілізації ресурсів енерго– та теплопостачальних організацій, органів місцевого самоврядування та на дотриманні вимог нормативних документів, що регламентують процес підготовки до проходження ОП.

Також Управлінням Держенергонагляду у Київській області надіслано 64 листи до органів місцевого самоврядування Київської області щодо залучення представників Держенергонагляду до складу штабів з підготовки до проходження ОП.

У Дніпропетровській області з метою належної підготовки до ОП закладів освіти м. Павлограда та організації експлуатації енергетичних установок споживачів електричної та теплової енергії у відповідності до вимог чинних нормативних документів проведено зустріч представників відділу освіти Павлоградської міської ради, осіб, відповідальних за справний стан і експлуатацію тепловикористувальних установок і теплових мереж з представником Павлоградського сектору Управління Держенергонагляду у Дніпропетровській області

Під час зустрічі надано роз’яснення щодо нормативних документів, які регламентують порядок дій при підготовці до ОП, та відповіді на питання стосовно організації відповідних заходів у навчальних та виховних закладах міста. На заході були присутні 41 представник закладів освіти.

Представниками Управління Держенергонагляду в Одеській області взято участь у засіданні регіонального оперативного штабу з підготовки Одеської області до ОП.

Під час засідання обговорено низку питань щодо виконання заходів для сталого проходження ОП об’єктами житлово–комунальних, паливно–енергетичних і соціальних господарств області та схвалено рішення про виконання ряду пріоритетних заходів для своєчасної та якісної підготовки теплових господарство до ОП.

Також представниками Управління протягом останнього тижня взято участь у роботі 7 комісій з оцінки готовності об’єктів ЖКГ до роботи в ОП. У ході проведення моніторингів виявлено порушення вимог нормативних документів у сфері теплопостачання та керівництву підприємств видано довідки і рекомендаційні листи щодо усунення виявлених порушень.

Зі свого боку учать у засіданнях регіональних штабів з підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в ОП взяли представники Управлінь Держенергонагляду у Запорізькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Держенергонагляд наголошує, що тільки чітко спланована, технологічно та організаційно забезпечена робота з підготовки енергетичного господарства підприємств, установ та організацій може гарантувати стале функціонування теплоенергетичного сектору в ОП.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux