• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підготовку енергетики до осінньо-зимового періоду обговорили на засіданні колегії Держенергонагляду
опубліковано 31 серпня 2023 року о 16:38

31 серпня 2023 року відбулося засідання колегії Державної інспекції енергетичного нагляду України. Головними темами заходу стали підготовка енергетичної інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2023/2024 років та організація діяльності відомства в умовах законодавчих змін.

У засіданні під головуванням очільника Держенергонагляду Руслана Слободяна взяли участь народні депутати України, представники Міненерго, НАДС, НКРЕКП, заступники Голови Держенергонагляду та інші.

Відкриваючи засідання колегії, Руслан Слободян наголосив, що українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, підстанції та мережі. «Проте роботи ще дуже багато, адже через обстріли росії, які пошкоджують енергетичну інфраструктуру, споживачі в різних регіонах все ще можуть лишатися без світла», - зазначив він.

Голова Держенергонагляду підкреслив, що наразі триває активна підготовка енергетичної інфраструктури країни до роботи в осінньо-зимовий період, і одним із пріоритетних завдань є забезпечення швидкого реагування на можливі надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок ворожих терористичних атак.

Попередній опалювальний сезон підтвердив важливість професійних скоординованих дій усіх учасників енергосистеми. Тому на засіданні також обговорено можливість більш широкого залучення Держенергонагляду до проведення галузевих протиаварійних тренувань для відпрацювання спільних скоординованих дій персоналу при виникненні аварій в ОЕС України.

Зі здійсненням державного енергетичного контролю за аварійно-відновлювальними роботами на об’єктах енергетики в контексті підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/2024 рр. присутніх ознайомив Перший заступник Голови Держенергонагляду Роман Боднар. Також члени колегії заслухали інформацію від керівників профільних самостійних структурних підрозділів щодо підготовки оператора системи передачі й операторів систем розподілу до осінньо-зимового періоду 2023/2024 рр. та теплових господарств до прийдешнього опалювального періоду.

Під час засідання заступник Голови Держенергонагляду Анатолій Замулко поінформував присутніх про забезпечення діяльності Держенергонагляду в умовах законодавчих змін стосовно можливого розширення повноважень Держенергонагляду на сферу використання когенераційних установок, ринку природного газу і на особливу групу споживачів електроенергії.

Також учасники засідання обговорили кадрові питання та фінансове забезпечення як важливі складові подальшого розвитку та сталого функціонування відомства.

За результатами засідання колегія Держенергонагляду прийняла відповідні рішення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux