• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення надійного, безпечного, якісного електро- та теплопостачання – головний пріоритет в роботі Держенергонагляду
опубліковано 02 травня 2019 року о 10:32

Державний енергетичний нагляд у галузях електроенергетики і теплопостачання покликаний забезпечити контроль за технічним станом та експлуатацією електричних станцій, теплових, тепловикористальних установок і мереж, а також енергетичного обладнання. Крім того, забезпечується нагляд за випробуванням та ремонтом теплових, тепловикористальних електроустановок і мереж та виконанням робіт з їх проектування.

Державна інспекція енергетичного нагляду України здійснює державний енергетичний нагляд за електричними установками і мережами учасників ринку. Відомство контролює дотримання учасниками ринку (за виключенням споживачів) вимог правил та інших нормативно-правових актів і нормативних документів з питань технічної експлуатації електричних станцій та мереж, технічного стану електричних установок і мереж.

В частині споживачів нагляд здійснюється за забезпеченням належного технічного стану елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

Держнерегонагляд у межах своєї компетенції надає учасникам ринку консультаційну допомогу та розглядає спірні питання, що виникають між учасниками ринку.

Такі завдання та функції покладені на відомство Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України, яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 77.  А також регламентовано статтею 9 Закону України «Про ринок електричної енергії» та статтею 14 Закону України «Про теплопостачання».

Свою діяльність Держенергонагляд здійснює у складі центрального апарату та територіальних органів. Так, постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1194 утворено 25 територіальних органів Державної інспекції енергетичного нагляду України. Зокрема, 24 обласних управління і Міжрегіональне управління Держенергонагляду у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Наразі з метою забезпечення організації роботи в інспекції тривають конкурси на зайняття вакантних посад державної служби в її апараті. З оголошенням про проведення конкурсів можна ознайомитись за посиланням.

«Якщо для вас важливо зробити свій внесок у розвиток галузей електроенергетики та теплопостачання, ви маєте досвід і бачення змін – запрошуємо до нашої команди», - Голова Держенергонагляду Максим Малашкін.

Довідкова інформація:

Державна інспекція енергетичного нагляду України є центральним органом виконавчої влади, основним завданням якого є реалізація державної політики у сфері нагляду (контролю) в галузях електроенергетики та теплопостачання.

Держенергонагляд утворено постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. № 442. Діяльність відомства спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

24 жовтня 2018 року Кабінет Міністрів України призначив на посаду Голови Держенергонагляду Максима Малашкіна.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux