• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Деякі питання планування заходів державного нагляду
опубліковано 10 жовтня 2019 року о 15:34

Державна інспекція енергетичного нагляду України проводить роботу з підготовки для внесення до Інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) (далі – Інтегрована система) переліку нормативно-правових актів, дотримання вимог яких перевіряється під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) та плану проведення комплексних заходів державного нагляду (контролю) у галузях електроенергетики і теплопостачання на 2020 рік.

Підготовка здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та Положення про Державну інспекцію енергетичного нагляду України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 року № 77.

Структурні підрозділи Держенергонагляду складають перелік суб’єктів господарювання у галузях електроенергетики та теплопостачання, щодо яких будуть здійснюватися планові заходи державного нагляду (контролю). Створення переліків відбувається відповідно до затверджених форм із внесенням найменування суб’єкта господарювання, ідентифікаційного коду, місцезнаходження, виду діяльності, ступеню ризику від провадження господарської діяльності тощо.

Це питання Держенергонагляд координує з Державною регуляторною службою України та Офісом ефективного регулювання (BRDO).

Щороку органи державного нагляду (контролю) визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Крім того, не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечується внесення відомостей про такі суб’єкти господарювання до Інтегрованої системи для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) (далі План) на відповідний плановий період для всіх органів державного нагляду (контролю) затверджує центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну регуляторну політику, політику з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності і дерегуляції господарської діяльності. Також він оприлюднює План на своєму офіційному вебсайті та вносить відомості до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) до 15 листопада року, що передує плановому.

Річні плани здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) на відповідний плановий період з урахуванням узгоджених дат початку та строків здійснення визначених у плані здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) затверджують органи державного нагляду (контролю). Вони оприлюднюють річні плани на своїх офіційних вебсайтах та вносять відомості до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) до 1 грудня року, що передує плановому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux